Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Fes adob a casa teva!

L'Ajuntament de Figueres, en col·laboració amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, va iniciar una campanya per a fomentar el compostatge casolà a la ciutat. El compostatge casolà permet obtenir adob a partir dels residus de matèria orgànica que es generen a la llar (restes de fruita, restes vegetals del jardí, peix, carn, etc.). El procés de transformació de matèria orgànica en compost es realitza en el compostador (una mena de bagul de plàstic), on s'hi aboquen aquests residus. El compostatge permet el reciclatge de la matèria orgànica en un producte que té un nou ús, i evitar així que una gran quantitat de residus vagin a l'abocador.

Un equip d'informadores del Consell Comarcal de l'Alt Empordà van fer visites als habitatges de les zones de la ciutat on hi ha més jardins i horts, ja que és convenient que el compostador s'instal·li en una zona a l'aire lliure i on es produeixin residus de restes vegetals. No obstant això, si esteu interessats a participar en la campanya, podeu posar-vos en contacte amb:

Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat - Ajuntament de Figueres
mediambient@figueres.org | 972 03 23 22

Al llarg de tota la campanya, les persones participants reben un assessorament personalitzat per resoldre qualsevol dubte que puguin tenir en relació amb el bon funcionament del compostador. L'equip tècnic del Consell Comarcal de l'Alt Empordà emet un informe anual sobre l'estat de cadascun dels compostadors. Si l'informe és favorable, la persona usuària obté una bonificació del 25% de la taxa d'escombraries, d'acord amb les ordenances fiscals vigents.

Trobareu més informació a la web del compostatge casolà del Consell Comarcal de l'Alt Empordà.

També podeu participar en el grup de Facebook dels compostaires de la comarca!