Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Espai per a la reflexió, el debat, el coneixement i la participació

El trinomi meteorologia, aigua i canvi climàtic està íntimament relacionat i avui és de plena actualitat a casa nostra perquè la regió mediterrània és altament vulnerable als efectes del canvi climàtic. Hi ha constàncies evidents que el clima està canviant: fa més calor; de mitjana, les nits són menys fredes; plou amb més intensitat; la temperatura de l’aigua del mar augmenta... En definitiva, la variabilitat meteorològica s’accentua i s’incrementa l’exposició a situacions de risc climàtic, com les sequeres i les inundacions.

Aquestes Jornades pretenen donar resposta a moltes preguntes sobre el canvi climàtic, entre d’altres, quin és i quin pot ser l’impacte del canvi climàtic a Catalunya? Poden anar a més els episodis de sequera? Plou com abans? Com influirà el canvi climàtic a la salut? Augmentaran la freqüència i la intensitat dels fenòmens meteorològics extrems?

Enguany les Jornades ofereixen la possibilitat d’explorar la meteorologia des del món artístic, i amb aquest objectiu el programa inclou una xerrada sobre música, una altra sobre art i canvi climàtic, i en un taller pràctic aprendrem a fotografiar diferents fenòmens meteorològics. A més a més, farem d’homes i dones del temps des d’una estació meteorològica i es podrà observar des del mateix terreny com els boscos s’adapten als efectes del canvi climàtic.

Durant els dies de les jornades, també podrem gaudir de l’exposició “Després de la tempesta, arriba la calma”, instal·lada a la Casa Empordà i que ens parla sobre els canvis de temps i la variabilitat meteorològica a partir de fotografies del Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia. També posa en valor la figura de l’observador meteorològic a través de la persona de Ferran Pou, i mostra imatges de la tramuntana. Una oportunitat per contemplar, badar, aprendre i gaudir de l’espectacularitat de fenòmens meteorològics freqüents i de no tan habituals.

+ informació

L’assistència a les Jornades és gratuïta. Per assistir als tallers i a la sortida cal inscripció prèvia a través de correu electrònic o telèfon, indicant nom i cognoms, lloc de procedència, professió o lloc de treball, telèfon de contacte i, si es vol, comptes de les xarxes socials. En el cas dels tallers i de la sortida, també cal especificar a quin es vol assistir. L'adreça de contacte és mambient@figueres.org i el telèfon de contacte és el 972 03 23 35.

Les xerrades i l'exposició es duran a terme a la Casa Empordà, a la plaça Escorxador núm. 2 de Figueres

La ubicació de la resta d'actes es pot consultar en el programa de les Jornades.