Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En homenatge a l'entranyable meteoròleg figuerenc.

Un any més l’Ajuntament de Figueres ha convocat una nova edició, la cinquena, del Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia.

La meteorologia forma part del nostre dia a dia. Ben sovint depenem del temps que farà per saber la roba que ens hem de posar al matí, per si hem d’agafar el paraigües en cas de pluja, per si cal avançar la collita o si convé protegir els conreus en cas de possibles pedregades o gelades, per si podrem fer aquella excursió amb l’escola, etc., i també la meteorologia ens regala imatges i instants molt fotogènics.

El Concurs pretén apropar la gent a la meteorologia a través de la fotografia, compartir les fotos i divulgar els fenòmens meteorològics i la seva diversitat. El dia 23 de març és el dia Mundial de la Meteorologia, una data que ja dona la benvinguda a la primavera, i a més a més acull la cinquena edició del Concurs Fotogràfic Ferran Pou de Meteorologia. Primavera significa esclat de colors en el paisatge, variabilitat meteorològica, tempestes de tarda, i moltes altres instantànies que mereixen una fotografia. Ara és un bon moment per treure la càmera i mirar al cel!

Probablement guardes aquella fotografia d’aquell fenomen meteorològic que et va impactar en veure’l. Potser un doble arc de Sant Martí ben lluent, una tempesta de nit, un tornado, un bufarut, una riuada, un cel encès al capvespre, un temporal de mar, uns núvols espectaculars que creixen cap amunt sense parar, una vall emboirada, etc. Comparteix la foto, presenta-la al Concurs i podràs guanyar diferents premis.

El concurs té una triple vocació:

  • Retre homenatge a l'entranyable meteoròleg figuerenc Ferran Pou, qui va morir el 2013 i va ser un dels màxims exponents de la figura d'observador meteorològic a Catalunya,
  • Contribuir en la creixent afició a la meteorologia, i
  • Fer divulgació científica de diferents fenòmens i aspectes meteorològics.

El dimarts 11 de juny, a les 19.30h a la Biblioteca Carles Fages de Climent, es va dur a terme l'acte de lliurament de premis del Concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia a les fotografies guanyadores. En el mateix acte es va inaugurar l'exposició de les fotografies finalistes i d'altres d'interès meteorològic. Les persones assistents podran escollir la fotografia guanyadora del "Premi del públic" i entrar en el sorteig de diferents obsequis.