Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En homenatge a l'entranyable meteoròleg figuerenc.

La meteorologia forma part del nostre dia a dia. Ben sovint parlem o estem pendents de la meteorologia, o bé perquè hem de triar la roba que ens posarem al matí en funció de la temperatura que fa, o per si hem d’agafar el paraigües, o perquè el temps ha canviat de cop i ens hem constipat, o perquè aquelles fortes pluges ens van agafar al carrer i ens vam mullar, o perquè estem pendents de si farà sol per anar d’excursió, etc.

L’Ajuntament de Figueres ha convocat enguany la 4a edició del Concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia. Aquest concurs pretén utilitzar el llenguatge universal de la fotografia per compartir la meteorologia i la seva diversitat. El concurs té una triple vocació:

  • Retre homenatge a l'entranyable meteoròleg figuerenc Ferran Pou, qui va morir el 2013 i va ser un dels màxims exponents de la figura d'observador meteorològic a Catalunya.
  • Contribuir en la creixent afició a la meteorologia.
  • Fer divulgació científica de diferents fenòmens i aspectes meteorològics.

El dimecres 20 de desembre, a les 19 hores, es durà a terme l'acte de lliurament de premis del Concurs, a la sala d'actes de la Biblioteca Fages de Climent. El públic assistent podrà participar en l'elecció de la fotografia guanyadora en la categoria "premi del públic". Així mateix, s'inaugurarà l'exposició de les fotografies finalistes i d'altres d'interès meteorològic, que es podrà visitar fins al 20 de gener.