Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

En homenatge a l'entranyable meteoròleg figuerenc.

L’Ajuntament de Figueres va convocar la 2a edició del Concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia, convidant a participar en aquesta nova oportunitat per difondre i compartir la meteorologia a través de la fotografia.

Aquest concurs vol retre homenatge a l'entranyable meteoròleg figuerenc Ferran Pou, qui va morir el 2013 i va ser un dels màxims exponents de la figura d'observador meteorològic a Catalunya. Serà recordat per la seva expertesa sobre meteorologia i per la seva dedicació, passió i perseverança en la feina diària de recollida i interpretació de les dades del temps de Figueres i de l'Alt Empordà. Va ser membre de la Xarxa d'Observadors Meteorològics del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) i observador meteorològic de la Agencia Estatal de Meteorología (AEMET).

El 22 d'octubre de 2015 es va celebrar l'acte de lliurament de premis, a la Biblioteca Fages de Climent, on es va inaugurar l'exposició amb les fotografies finalistes i d’altres que serviran per divulgar alguns fenòmens atmosfèrics d’interès. Aquesta vocació divulgativa era una de les habilitats d’en Ferran Pou. Molt sovint organitzava visites a l’estació meteorològica de Figueres, que ara porta el seu nom.

Fotografies guanyadores del Concurs

El jurat del Concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia va emetre el seu veredicte, l'1 d'octubre de 2015, després de deliberar sobre les 266 fotografies que participaven al Concurs.

El regidor de Medi Ambient i Qualitat Ambiental, el 22 d'octubre de 2015, va lliurar els premis a les persones guanyadores, a la Biblioteca Fages de Climent. En el mateix acte, el públic assistent va votar la millor fotografia, d'entre les 15 finalistes, per a la categoria "votació popular".

Les fotografies guanyadores de les diferents categories són les següents:

Categoria "Fenòmens meteorològics"

  • Primer premi. Títol: Virgueria de tarda. Autor: Carlos Castillejo.
  • Segon premi. Títol: Cirrus de primavera. Autor: Carlos Castillejo.

Categoria "Meteorologia, aigua i territori"

  • Primer premi. Títol: Boira sobre la Baells. Autor: Enric Navarrete.
  • Segon premi. Títol: Aiguats a Morasach. Autor: Antoni Fernández.

Categoria "Tramuntana"

  • Primer premi. Títol: El General Blanch. Autor: Eduard Marquès.
  • Segon premi. Títol: La força del vent. Autor: Sílvia Gómez.

Categoria "Twitter / Instagram"

  • Premi únic. Títol: Sembla que plourà. Autor: Ricardo Vicente.

Categoria "votació popular"

  • Premi únic. El General Blanch. Autor: Eduard Marquès.