Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eina clau per a que els ajuntaments assoleixin el Pacte d'alcaldes i alcaldesses.

En el marc del Pacte d'alcaldes i alcaldesses, s'estableix una eina clau per a que els ajuntaments assoleixin el seu compromís. Es tracta del Pla d'acció per a l'Energia Sostenible. La primera part del document recull un inventari de les emissions actuals del municipi, per tal de conèixer el seu punt de partida i poder establir els objectius de reducció. El pla d'acció pròpiament dit, recull les accions, el calendari i el percentatge de reducció que aconseguirà cadascuna de les accions.

El 7 de gener de 2010 s'aprova per acord del ple municipal el Pla d'acció per a l'Energia Sostenible(PAES), com a full de ruta per aconseguir els compromisos contrets en la signatura del Pacte d'alcaldes/esses.

El PAES de Figueres permetrà a l'Ajuntament de Figueres:

  • Incrementar l’eficiència i coherència de l’acció municipal en matèria de canvi climàtic, mitjançant actuacions específiques.
  • Reduir les emissions de GEH municipals com a mínim un 20% al 2020 respecte les emissions del 2005.
  • Aconseguir un 20% de l’eficiència energètica en el consum municipal.
  • Disposar d’una quota del 20% de fonts d’energies renovables en el mix energètic del municipi.
  • Promoure la participació de tots els agents municipals implicats, com a resultat de la promoció i sensibilització efectuada per el propi Ajuntament.

Prèviament a l'aprovació del PAES, l'Ajuntament havia redactat l'Inventari i diagnosi d'eficiència i mitigació del canvi climàtic.