Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'ALEF té com a finalitat l'orientació cap a la millora de la qualitat ambiental i cap a un desenvolupament sostenible de la ciutat.

QUÈ ÉS?

L'Agència Local de l'Energia de Figueres (ALEF) és un servei adscrit a l'Àrea de Planificació Urbanística i Medi Ambient, creat el 2009 i depenent del Servei de Medi Ambient i Sostenibilitat.


OBJECTIUS

L'Agència Local de l'Energia de Figueres té com a finalitat l'orientació cap a la millora de la qualitat ambiental i cap a un desenvolupament sostenible de la ciutat a partir del foment de l’estalvi d’energia, l’eficiència energètica, l’ús i el coneixement de les energies renovables, així com l’optimització de la qualitat dels serveis relacionats amb aquest sector i fomentar un sector productiu local. Els objectius de l'Agència Local de l'Energia es centraran en dos vessants, els serveis vers el sector privat i ciutadania en general i els serveis vers el propi Ajuntament. Els objectius generals de l’Agència són el següents:

Vers el sector privat i ciutadania en general:

  • Informar i assessorar en matèria energètica als ciutadans, als col·lectius, a les empreses i a les institucions que ho requereixin.
  • Impulsar actuacions que fomentin la utilització d’energies renovables locals i l’augment de l’eficiència energètica per tal de motivar la societat envers la sostenibilitat energètica.

Vers el propi Ajuntament:

  • Portar a terme realitzacions exemplars d’aprofitament de recursos locals i d’augment de l’eficiència energètica, per tal d’obrir el camí a les actuacions derivades que es puguin realitzar posteriorment en el sector privat, seguint el model desenvolupat per l’Agència.
  • Oferir informació, suport tècnic i assessorament en la gestió, a aquells sectors municipals que ho requereixin pel seu treball en matèria energètica.
  • Centralitzar i coordinar les actuacions en matèria d'energia on hi hagi implicats diferents departaments municipals, per tal de dur a terme la gestió energètica municipal.