Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Amb la voluntat de facilitar canals d'expressió a joves interessats en la pràctica del grafit, Figueres disposa d’un marc legal que permet als joves normalitzar i prestigiar les seves intervencions a la via pública.

El fenomen dels grafits, vinculat a grans trets amb el binomi expressió juvenil / espais urbans fa temps que està instal•lat a Figueres. Ara bé, aquest binomi no sempre ha conviscut amb la ciutat de forma òptima i, si bé hi ha hagut iniciatives programades i molt ben acollides (com la de les escales de la llar de jubilats o les parets dels transformadors de Fecsa-Endesa al carrer Ponent), també és cert que l’ordenança de convivència reconeix diversitat de sancions i que la Guàrdia Urbana ha obert nombroses diligències contra persones que pintaven parets al marge dels permisos municipals.

És amb l’objectiu d’establir un marc normatiu que permeti que joves amb inquietuds relacionades amb el grafit puguin practicar-lo dins d’unes regles de joc preestablertes, que el servei de Joventut i l’àrea d’Urbanisme de l’Ajuntament de Figueres van dissenyar, amb la col•laboració de l’associació juvenil Breakers de Figueres, un reglament que en permetés la pràctica.

Cliqueu l'enllaç que trobareu sota aqustes línies per a descarregar-vos el reglament.