Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Sota els títols 'Masculinitats, Corresponsabilitat i Cures' i "Paternitats i Criança Corresponsable",  Figueres acollirà un cicle de 4 tallers vivencials organitzat per l’Ajuntament conjuntament amb el Consell Comarcal de l'Alt Empordà, que es durà a terme durant els mesos d'abril i maig de 2024, en 4 sessions de 2h i 30 minuts cadascuna.

Aquest cicle de tallers començarà el dia 21 de març amb una xerrada oberta a tota la població interessada, en especial al col·lectiu d'homes.

L'objectiu d'aquests tallers es reflexionar sobre la masculinitat i seguir avançant, d'aquesta manera, en l’eliminació de la desigualtat de gènere i el masclisme per aconseguir la igualtat real, plena i efectiva entre homes i dones. Actualment es fa palesa la necessitat d'incidir en aquells aspectes que es poden canviar o transformar per tal de desenvolupar masculinitats i paternitats conscients, respectuoses i corresponsables.

A càrrec de Roger Solernou, de l’Associació EntreHomes, llicenciat en matemàtiques i psicoterapeuta especialitzat en perspectiva de gènere i en acompanyament a homes, pintor i pare.

"Masculinitats, Corresponsabilitat i Cures"
Proposem dos tallers vivencials de 2,5h cadascú, on podrem veure com ens afecten els mandats socials que vivim pel fet de ser homes. Indagarem grupalment com hem construït la nostra
masculinitat per tal de veure tot allò que ja no ens serveix. Treballarem per tal d’establir vincles i relacions més sanes i igualitàries, veient com m’ha afectat els mandats socials en aquestes relacions. La perspectiva de gènere, l’acompanyament terapèutic i pedagògic ens acompanyaran en aquest viatge individual i grupal compartint des de la confiança i el respecte.

"Paternitats i Criança Corresponsable"
Proposem dos tallers vivencials de 2,5h cadascú on podrem trobar-nos diversos pares per compartir vivències, dificultats i èxits en el procés de criança i de tasques domèstiques. Indagarem en els models socials i familiars per veure d’on venim i on volem anar. Compartirem i visibilitzarem la nostra construcció de gènere per transformar col·lectivament aquells aspectes de nosaltres mateixos que ja no ens serveixin per atendre els espais de cures. La perspectiva de gènere, l’acompanyament terapèutic i pedagògic ens acompanyaran en aquest viatge individual i grupal compartint des de la confiança i el respecte.

EntreHomes és un projecte d’acompanyament terapèutic i pedagògic especialitzat en masculinitats, que neix amb la voluntat de promoure processos de transformació personal i col·lectiva que propiciïn maneres de ser homes més conscients, plurals i íntegres.

Aquesta proposta s'emmarca dins el Programa Temps per Cures, impulsat pel Departament d'Igualat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, i del Pla Corresponsables 2021-2023 del Ministeri d'Igualtat. 

Masculinitats, corresponsabilitat i cures2.jpg


Paternitats i criança corresponsable2.jpg