Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Que és? 

És una subvenció per al pagament del lloguer o cessió d'ús d'habitatges o habitacions que té l'objectiu de facilitar l'accés i la permanència de l'habitatge, a sectors de la població en risc d'exclusió social. L'ajut de lloguer s'atorga per a l'any de la convocatòria (2024), no es renova la prestació que s'hagi pogut rebre l'any anterior. Aquesta subvenció és de concurrència competitiva, per tant, no s'atorga per ordre d'arribada de les sol·licituds, sinó que es valoraran tots els expedients i s'hi aplicaran les puntuacions corresponents en cada cas.

Aquestes subvencions van dirigides a persones que siguin titular d’un contracte de lloguer o cessió d’ús d’un habitatge que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya.  És molt important tenir en compte els requisits, les incompatibilitats i les limitacions de les bases d’aquesta convocatòria. 

Es poden consultar els requisits i les incompatibilitats en aquest enllaç.

Atenció! Cal tenir en compte que aquesta subvenció està destinada a les persones que a data 26/02/2024 tenen 65 anys o més. 

Com sol·licitar la subvenció?

Es recomana fer la sol·licitud telemàticament a través de la plataforma de la Generalitat de Catalunya (Gencat), a la qual podreu accedir a través d’aquest enllaç (teniu disponible un manual per complimenetar la sol·licitud telemàtica). 

També es pot presentar una instància genèrica a l’Ajuntament de Figueres a través del següent enllaç:  https://seu-e.cat/ca/web/figueres/tramits-i-gestions

Si no podeu realitzar el tràmit telemàticament, teniu la possibilitat de presentar la sol·licitud i documentació presencialment a l’Ajuntament de Figueres, tant a l’Oficina Local d’Habitatge, com a l’OMAC. 

Atenció! Es recomana demanar cita previa. Ho podeu fer al següent enllaç:  https://ncites.figueres.org

La sol·licitud i documentació que s'ha de presentar es trobaran a disposició del ciutadà a l'entrada de l'OMAC a partir de l'endemà de la publicació de la convocatòria. 

Termini: 

El termini de presentació de sol·licituds s'inicia el 27 de febrer de 2024 a les 9:00 h.,  i finalitza el 27 de març de 2024 a les 15:00h.

Què fer un cop presentada la sol·licitud?

Una vegada s’ha presentat la sol·licitud cal esperar a la resolució per part de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya. 

Atenció! Cal tenir en compte que pot haver-hi requeriments de documentació durant el procés de tramitació i resolució dels expedients. 

Per més informació general i de l’estat del tràmit cal trucar al 012 (gencat.cat). 

Normativa aplicable: 

DECRET 75/2014, de 27 de maig, del Pla per al dret a l'habitatge.

. Obre en una nova finestra.(DOGC  núm.  6633  publicat el 29/05/2014) 

Preguntes freqüents:

Podeu consultar les preguntes freqüents en el aquest enllaç