Les piscines són equipaments amb una alta afluència d’usuaris, i cal tenir presents un seguit de precaucions i serveis per protegir la seva salut.
L’objectiu d’una acurada gestió de la piscina és reduir al mínim els riscos relacionats amb l’ús d’aquests equipaments.
Els responsables de vetllar per la seguretat dels banyistes són els professionals del socorrisme aquàtic. La normativa regula quines són les característiques de les piscines que estan obligades a disposar de socorristes i el nombre de professionals necessaris en cada cas.
La primera prioritat dels legisladors, gestors i responsables de les piscines ha de ser garantir la seguretat de tots els usuaris.
Per aquest motiu, l'Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona (Dipsalut), concedeix als Ajuntaments de la demarcació de Girona, a traves d’aquesta convocatòria i d’acord amb les bases reguladores específiques les subvencions per a finançar les actuacions per al servei de salvament i socorrisme de les piscines d’ús públic de titularitat i/o gestió municipal, dins del programa de suport econòmic Pt15 del Catàleg de Serveis de Dipsalut.
Les actuacions de salvament i socorrisme garanteixen la seguretat dels usuaris de les piscines d’ús públic. Els serveis de socorrisme, juntament amb les infraestructures i els recursos humans necessaris per a la gestió adequada de les piscines són factors que fan que augmenti la seguretat de les piscines.
Dipsalut preveu donar el suport necessari als ajuntaments de les poblacions que disposen de piscines de titularitat i/o gestió municipal, que requereixen de la presència de servei de socorrisme, segons la normativa vigent.
La millor opció per tal de donar suport a aquestes actuacions és el suport econòmic a través d’una subvenció, en règim de concurrència competitiva.
L'ajuntament de Figueres, va presentar una sol·licitud per optar a aquesta subvenció, i es va aconseguir un import de 5.846,25 €.
Cap resultat en la cerca.