Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les piscines municipals de Figueres ofereixen un servei de qualitat a tota la població i un ampli ventall de possibilitats d'utilització.

ACTIVITATS AQUÀTIQUES

Conjunt d'activitats que es realitzen en el medi aquàtic on la finalitat que es persegueix en funció del tipus de programa, és donar a conèixer les possibilitats utilitàries, educatives, terapèutiques, competitives o formatives que té el medi aquàtic.

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS PER A NADONS

Activitats aquàtiques per als nadons de 9 a 36 mesos, que pretén contribuir a la formació del nen des dels primers mesos de vida, a traves del medi aquàtic i mitjançant un aprenentatge on el joc serà un element molt important. Es realitza en un entorn i temperatura agradables. Etapa a tenir en compte pel desenvolupament psicomotriu de l'alumne. El programa té dues modalitats: Individuals,15 min. o amb pares 30 min.

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS AQUÀTIQUES PER PETITS

Activitats aquàtiques amb alumnes de 3 anys, que pretén contribuir a la formació del nen a traves del medi aquàtic i mitjançant un aprenentatge on el joc i els exercicis amb material de suport seran un element molt important. Etapa a tenir en compte pel desenvolupament psicomotriu de l'alumne. El programa té tres modalitats i la classe té una durada de 30 min.

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS AQUÀTIQUES INFANTILS

Cursets de natació destinats a nois/es de 6 a 12 anys organitzats per diferents nivells d'aprenentatge, que van des de la iniciació de la natació i familiarització al medi aquàtic fins a l'assoliment de la tècnica i habilitats necessàries per a dur a terme un entrenament de natació.

 

PROGRAMA D'ACTIVITATS AQUÀTIQUES PER ADULTS

  • Aigua Gim

Exercicis de gimnàstica realitzats en el medi aquàtic amb la motivació de la música. És una activitat física completa, segura, divertida i apta per a tothom, però destinada a persones amb bona mobilitat aquàtica. Es realitza a la piscina profunda i té una durada de 45 minuts.

  • Aigua Salut

Exercicis de gimnàstica realitzats a la piscina poc profunda amb la motivació de la música. És una activitat física completa, segura, divertida i apta per a tothom, però destinada a persones poca mobilitat o poc domini del medi aquàtic. Té una durada de 45 minuts.  

  • Natació Terapèutica

Exercicis generals i específics per millorar de forma global la condició física, buscant un equilibri corporal i procurant oferir comoditat a l'hora d'executar els exercicis. Té una durada de 45 minuts i es combinen exercicis a la piscina profunda i poc profunda. Es requereix bon estil de natació.

  • Activitat aquàtiques per a Gent Gran

Sessions d'exercicis suaus i divertits realitzats en el medi aquàtic. Es pretén orientar i donar a conèixer les possibilitats que ofereix el medi aquàtic per millorar la salut i el benestar general i també la capacitat física i psicològica.

  • Iniciació

Exercicis encaminats a l’adaptació i al descobriment del medi aquàtic a través d’una sèrie de moviments bàsics que intervenen en l’aprenentatge de la natació per arribar a realitzar respiracions, immersions, flotacions, salts i desplaçaments amb ajuda de material de flotació o sense.

  • Perfeccionament

Curset col·lectiu encaminat a millorar la tècnica de l’estil de crol, esquena i braça a través d’exercicis de respiració, flotació, propulsió i coordinació.

  • Natació de manteniment

Orientat a les persones que han assolit un nivell elevat de la tècnica dels diferents estils i tenen un bon domini del medi aquàtic. En aquesta modalitat es persegueix el manteniment i millora de la condició física mitjançant els principis i sistemes bàsics d’entrenament.

 

JOCS A L'AIGUA

Conjunt d'activitats recreatives (inflables, caiac, xurros..) al medi aquàtic dirigides a nois/noies de 6 a 12 anys per gaudir del medi com a zona de diversió (Nadal i Fires).
Gaudir de l'activitat aquàtica com una manera de diversió i benestar, compensació de la rutina diària, exercici físic, interacció i relació amb altres persones i excepcionalitat de l'activitat un ambient festiu.