Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Servei d’Esports de l’Ajuntament de Figueres organitza a diferents escoles de Figueres, un programa de formació poliesportiva.

El programa de formació es basa en la iniciació poliesportiva dels alumnes i els esports bàsics que es treballaran són:

- Esports d’equip: bàsquet, volei, handbol, futbol Sala, futbol-7, hoquei...

- Esports individuals: atletisme, activitats aquàtiques, tennis, tir amb arc, entre d’altres...

NIVELLS: Hi haurà tres categories d’Escola Esportiva:

- PREBENJAMINS ( alumnes de 1r i 2n )

- BENJAMINS ( alumnes de 3r i 4t )

- ALEVINS ( alumnes de 5è i 6è )

  HORARI SESSIONS: realitzaran una o dues sessions d’una hora i mitja de durada entre setmana a la mateixa escola, a l'acabament de l'horari lectiu,  i, els dissabtes, participaran en una matinal de promoció esportiva conjuntament amb d’altres escoles a les instal•lacions del complex esportiu municipal, de 9,15 a 11,15 h del matí: Poliesportiu, Pavelló esportiu, Estadi Municipal “ Albert Gurt ”, Piscina climatitzada, ….

 DISSABTES ESPORTIUS:

- Competició/trobada esportiva i/o recreativa: Entre setmana, a l’escola, es treballarà l’esport corresponent. El dissabte al matí l’activitat es farà conjunta amb la resta d’escoles a les instal•lacions del complex esportiu municipal, on es realitzaran diferents partits i/o activitats amb una finalitat lúdico-formativa. 

Cada setmana els equips es formaran amb alumnes de les diferents escoles participants que assisteixin a l’activitat. 

- Competició per escoles: Periòdicament s’organitzaran competicions locals i comarcals entre les diferents escoles, algunes de les quals podran donar opció a la classificació de l’escola/alumnes en la fase territorial dels jocs esportius escolars de Catalunya.

Aquestes competicions/trobades estaran organitzades per l’Ajuntament de Figueres (trobades recreatives i Trofeus Escolars Locals) i pel Consell Esportiu de l’Alt Empordà (Trobades comarcals a diferents poblacions de la comarca).

NOMBRE DE PARTICIPANTS: Cada categoria esportiva disposa d’un mínim de 15 alumnes participants. 

MONITORS: L'Ajuntament de Figueres contractarà el servei de monitoratge on dirigirà les sessions esportives per a cada una de les categories a cada centre educatiu.

Aquests monitors seran estudiants o titulats de magisteri, INEF/LCAFE, tècnics de grau mitjà o superior en activitats físiques i esportives, monitors esportius titulats per les federacions, tècnics d’esports de base, ... 

CARNET D’ESPORTISTA: Els alumnes participants en les escoles esportives extraescolars disposaran de la llicència/assegurança corresponent, tal i com ho requereix la Llei de l’Esport de Catalunya. Aquest carnet el facilitarà el Consell Esportiu de l'Alt Empordà a tots els participants incrits a l'activitat i tindrà un cost de 10 €, aquesta quantitat s'haurà d'abonar una sola vegada al moment d'inscriure's a l'activitat.

DURADA DE L’ACTIVITAT:  La durada de l’activitat serà d’octubre a maig. 

DISTRIBUCIÓ DELS CENTRES: les escoles  esportives municipals extraescolars es realitzaran en 5 escoles de la ciutat: Escola Amistat, Escola Joaquim Cusí, Escola Anicet de Pagès, Escola Mª Àngels Anglada, Escola Parc de les Aigües i Escola Josep Pous i Pagès.