Cultura

Presentació exposició fotogràfica 'Hègira, una mirada des del front de guerra fins a la fortalesa Europa'

Activitat 08/11/2017

La Casa Empordà acollirà, del 8 al 26 de novembre, l'exposició de fotografies de Joakim M.Vila , sobre els camins que segueixen els refugiats que volen arribar a Europa. L'autor presentarà l'exposició el dimecres, 8 de novembre, a les 19 hores.

Dia: Dimecres 8 de novembre

Hora: 19 h

Lloc: Casa Empordà

A través d'un centenar de retrats i escenes quotidianes, dins dels camps de refugiats i a les fronteres, Vila capta amb la màxima intensitat, en blanc i negre, els desigs i els temors de persones refugiades i migrants que fugen dels conflictes bèl·lics i de la pobresa i cerquen una vida millor a Europa.

L'exposició de fotografies és el recull d'imatges fruit del viatge de Joakim M. Vila, entre juny i desembre de 2016, que abasta des del front de guerra de Mosul (Irak) fins als assentaments de refugiats a les fronteres i a l'interior d'Europa. L'“hègira” que mostra l'exposició inclou imatges en diversos escenaris del Kurdistan, Líban, Grècia, Sèrbia, Hongria, Alemània, França i Espanya en el moment en què la Unió Europea i Turquia signen l'acord per bloquejar el fluxe de migrants des de la Mediterrània oriental cap a Europa, on s'habiliten tanques i murs per a contenir-lo i limitar-ne l'entrada. Així mateix, i des d'una perspectiva global del drama dels conflictes i la migració no voluntària, Vila mostra la crisi humanitària i els camps de desplaçats per la guerra al Congo.

Joakim M. Vila (Figueres, 1974) és llicenciat en Antropologia i en Treball Social, i postgraduat en  Desenvolupament i cooperació internacional i ha dedicat els últims anys a documentar els conflictes humanitaris i ambientals arreu del món. Anteriorment va presentar a Figueres un documental centrat en els indígenes de l'Amazonia. 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )