Cultura

Jugar al desert. Joguets construïts per nens saharians

Activitat 17/07/2015

La imaginació, l’enginy i l’habilitat dels nens i les nenes saharians a través dels joguets que ells mateixos es fabriquen.

Exposició temporal d'entrada lliiure al Museu del Joguet de Catalunya
El Museu del Joguet de Catalunya presenta Jugar al desert, una exposició on es pot veure la imaginació, l’enginy i l’habilitat dels nens i les nenes saharians en la construcció dels seus joguets, atesa la simplicitat de recursos de què disposen. Viuen a la província de Tindouf, en els camps de refugiats del Sàhara Occidental (sud-oest d’Algèria). Aquests camps, provisionals tot i la seva existència des de fa uns 40 anys, es troben en plena hamada algerina (desert de pedra que es caracteritza per un paisatge àrid, dur, d’altiplans rocosos i amb poca sorra). Hi viuen uns 125.000 saharians (segons dades de Nacions Unides, facilitada per Creu Roja Espanyola el 2014 ). Els joguets que s’exposen a la Sala Oberta del Museu van ser recollits pel periodista figuerenc Josep Puigbert en una visita que va fer a Tindouf l’any 2004 i que va donar al Museu l’any següent. Agraïment: ACAPS (Associació Catalana d’Amics del Poble Sahrauí)

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )