Cultura

'Costa Brava: Mostra de postals' (1960 - 1970)

Activitat 24/07/2017

Arran de la recent publicació del llibre de Jordi Puig Costa Brava Postals 1960´s-1970´s la Biblioteca de Figueres mostra una selecció d’algunes de les postals que formen part d’aquest volum editat per Úrsula Llibres.

Dies: Del 24 de juliol al 16 de setembre

Lloc: Biblioteca Fages de Climent de Figueres

(Horari biblioteca: www.bibliotecadefigueres.cat)

Puig ens proposa un viatge visual per tal d’identificar l’imaginari que, en el context d’aquells anys, vàrem saber o voler projectar de la Costa Brava i del nostre país. Però també parla sobre la feina dels fotògrafs i les seves editorials, la cultura popular, el contrast entre tradició i modernitat, l’arquitectura i el paisatge, i de l’evolució de la postal com a forma d’expressió visual i escrita. Agrupades per temàtiques, a la biblioteca hi podreu veure una tria de postals que són el reflex d’uns anys, de la creació d’estereotips i de l’arribada del turisme de masses, conformant la consolidació del relat visual i iconogràfic de la Costa Brava. Però la proposta de Puig és també l’expressió de la fascinació plàstica i estètica que es desprèn d’aquestes imatges, una
atracció a la que de ben segur tampoc podreu resistir-vos. L’Ajuntament de Figueres va atorgar una Beca Agita 2016 a Jordi Puig per a dur a terme la recerca sistemàtica sobre la imatge turística de la Costa Brava difosa a través de les postals dels anys 60 i 70 que ha estat la base d’aquest projecte.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )