• Home/
  • Notícies/
  • La Guàrdia Urbana denuncia 68 patinets elèctrics per infraccions durant el mes d'octubre

Notícies

La Guàrdia Urbana denuncia 68 patinets elèctrics per infraccions durant el mes d'octubre

Notícia 28/10/2022

 

La Guàrdia Urbana ha denunciat 68 patinets elèctrics coneguts per vehicles de mobilitat personal (VMP) entre els dies 1 i 25 d'octubre. Les principals infraccions han estat per circular sobre voreres o zones reservades als  vianants, circular més d’una persona al damunt del vehicle, conduir parlant pel mòbil o bé circular per travesseres o vies interurbanes.

Amb l’actual marc legal per a conduir un VMP no és obligatori portar casc ni disposar d’assegurança i tampoc és preceptiu disposar de cap mena de permís de conduir. Aquests vehicles tenen prohibida la circulació per travesseres, vies interurbanes, autopistes i autovies.

Cal recordar que els VMP només poden proporcionar unes velocitats entre 6 i 25 km/h. Atenent a les característiques del patinet elèctric i si poden anar a velocitats superiors a 25 km/h, ja no són VMP i per tant poden tenir la consideració de ciclomotors o motocicletes, que si és el cas comporta l’obligació de portar casc, disposar d’assegurança, que el vehicle estigui matriculat i que es disposi del permís de conduir que correspongui.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )