• Home/
  • Notícies/
  • L'estació de tren de Figueres disposa de nous carregadors de bicicletes elèctriques en el marc del projecte BiciTransCat

Notícies

L'estació de tren de Figueres disposa de nous carregadors de bicicletes elèctriques en el marc del projecte BiciTransCat

Notícia 31/08/2022

El projecte Bicitranscat té la voluntat d'enllaçar Figueres i Perpinyà per la costa combinant la bicicleta i el transport públic

Verdes de Girona ha posat a disposició dels usuaris onze punts de càrrega en les rutes Pirineux i Vies verdes Girona. En els punts de càrrega també s'hi pot trobar una estació de manteniment amb les eines bàsiques i un inflador amb 2 capçals que permet l'inflat de qualsevol roda.

L'objectiu del projecte és unir els destins turístics de les comarques gironines i del departament francès dels Pirineus Occidentals, a través d'una xarxa ciclable interconnectada a diferents mitjans de transport públic, afavorint així la mobilitat sostenible.

El projecte té un pressupost de 4.689.269,25 euros, cofinançats al 65% pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional mitjançant el Programa Interreg V-A Espanya-França-Andorra i el 25% per la Diputació de Girona. 

La connexió s'ha dut a terme amb el projecte europeu Bicitranscat, amb socis públics de banda i banda de la frontera entre els quals hi ha: l'Ajuntament de Figueres, el Consorci de les Vies Verdes de Girona, El Conseil Départamentale des Pyrénées-Orientales, La Communauté urbaine Perpignan Méditerranée Métropole, el Consell Comarcal de l'Alt Empordà i la Diputació de Girona.

A L'Alt Empordà les actuacions han permès enllaçar diferents segments aconseguint un traçat de 45 quilòmetres ciclables. La principal actuació duta a terme a la zona ha estat en un recorregut que surt de Figueres, transcorre per Vilatenim, El Far d'Empordà, Vila-Sacra, Vilanova de la Muga, Castelló d'Empúries, Aiguamolls de l'Empordà, Empuriabrava, Santa Margarida, Roses, Palau-Saverdera, Pau, fins arribar a Vilajuïga.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )