• Home/
  • Notícies/
  • L'Ajuntament de Figueres aconsegueix 741.340,65 euros de fons Next Generation per rehabilitar integralment el Museu de l'Empordà

Notícies

L'Ajuntament de Figueres aconsegueix 741.340,65 euros de fons Next Generation per rehabilitar integralment el Museu de l'Empordà

Notícia 02/11/2022

 

El Ministeri de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana ha concedit a l'Ajuntament de Figueres una subvenció Next Generation de 741.340,65 euros per portar a terme una rehabilitació energètica integral del Museu de l'Empordà. L'Ajuntament va presentar el projecte a la convocatòria del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics (PIREP), i ha rebut el 100% de la subvenció que havia sol·licitat.

 

El projecte preveu una inversió total de 943.758,44 euros, dels quals 202.417,79 euros seran assumits pel propi Ajuntament, i la resta amb la subvenció Next Generation. L'edifici del Museu va ser construït l'any 1968, i en l'actualitat presenta deficiències en aspectes com l'eficiència energètica, l'accessibilitat o la distribució eficaç dels espais. L'actuació prevista permetrà actuar sobre 1.212 metres quadrats de superfície, i farà possible un estalvi energètic global d'un 50%.

 

En concret, es portaran a terme les següents actuacions:

-        Reorganització dels espais del Museu per millorar-ne la flexibilitat i adaptar-les al nou Projecte Museogràfic. S'augmenta l'espai d'exposició a les plantes baixa, primera i segona, i la majoria de serveis privats del Museu es concentren a la tercera planta per millorar la funcionalitat de l'edifici.

-        Rehabilitació de la façana i instal·lació d'embolcall tèrmic per reduir el consum de calefacció.

-        Renovació de les instal·lacions de climatització i ventilació per adequar-les a normativa i reduir-ne el consum energètic.

-        Adequació d'instal·lacions elèctriques i canvi d'il·luminació amb la instal·lació de lluminàries LED.

-        Instal·lació de plaques fotovoltaiques.

-        Adequació a normativa de seguretat contra incendis.

-        Adequació a normativa d'accessibilitat.

 

Les obres es realitzaran al llarg de l'any 2023 i hauran d'estar finalitzades l'any 2024. S'havien presentat a la convocatòria de subvencions 1.060 sol·licituds, de les quals només 400 han rebut finançament. La proposta de l'Ajuntament de Figueres ha estat la 60a millor valorada a nivell estatal, i la 9a de Catalunya.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó ha explicat que "aquest fons que rebrem son una injecció per seguir transformant el Museu de l'Empordà i alhora, la ciutat de Figueres. Aquesta convocatòria se suma a les que ja hem ens hem presentat i estem treballant perquè aquests diners reverteixin de forma positiva a la ciutat"

 

El regidor de Cultura, Alfons Martínez ha explicat que "la primera fase per reformar el Museu de l'Empordà ja ha finalitzat i amb aquests fons, podrem completar les obres perquè el Museu de l'Empordà sigui un centre de referència i estigui adaptat al segle XXI"

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )