• Home/
  • Notícies/
  • Figueres aprova el Pla Local de Joventut 2021-2023 que pretén que els joves siguin protagonistes de la transformació de la ciutat

Notícies

Figueres aprova el Pla Local de Joventut 2021-2023 que pretén que els joves siguin protagonistes de la transformació de la ciutat

Notícia 04/11/2021

El pla s'articula a través de tres eixos: emancipació, inclusió i transformació social i contempla 25 objectius estratègics i 46 accions concretes a realitzar en els propers dos anys.

Després de sis anys sense Pla Local de Joventut, el govern de Figueres va aprovar el dimarts passat el Pla Local de Joventut 2021-23 que pretén que els joves de la ciutat siguin protagonistes de la transformació de Figueres.

 

El Pla que s'ha presentat es centra en tres grans eixos que afecten el dia a dia dels joves de la ciutat: l'emancipació juvenil, la inclusió i la transformació ciutadana. En cada eix hi ha diferents objectius estratègics que guiaran l'acció dels propers dos anys. Aquests objectius es materialitzaran en 46 accions concretes a complir abans de finalitzar el 2023.

 

En matèria d'emancipació s'han articulat tres eixos: formació, ocupació i habitatge. D'aquesta manera es proposen iniciatives que d'entre altres, passin per beques a la joventut, ajudes a partir d'abonaments amb transport públic, promoció de l'orientació educativa i els programes de segona oportunitat per a joves amb baixes qualificacions escolars. Tanmateix, és teixirà el Pla Local d'Habitatge per a aconseguir lloguers assequibles per a les persones joves.

 

En l'eix d'inclusió s'han proposat tres àmbits: la cohesió social, la multiculturalitat i l'equilibri territorial. Així mateix, s'han teixit un seguit d'accions com aplicar la perspectiva de gènere a totes les activitats realitzades a la ciutat i reforçar el paper de la cultura com a eina d'inclusió social. També s'ha proposat millorar l'acollida de persones nouvingudes potenciant el suport educatiu i  promoure la inclusió del col·lectiu jove amb menys oportunitats a les entitats juvenils.

 

L'eix estratègic de transformació social s'ha dissenyat contemplant la participació, el foment de la cultura i l'oci juvenil i la promoció de la salut. L'objectiu és donar suport a l'associacionisme juvenil convocant subvencions plurianuals i cedint espais, magatzems i materials a les entitats juvenils. També es promourà espais d'intercanvi i interaccions amb les entitats per a millorar la comunicació amb aquestes.

 

Per l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó "Aquest Pla no només és una eina per millorar el dia a dia dels joves de la ciutat sinó que a més és un missatge clar als joves: heu de ser els protagonistes de la transformació de la ciutat".

Pel regidor d'educació i joventut, Josep Alegrí "Aquest pla és imprescindible per tirar endavant polítiques reals de joventut amb el suport d'altres administracions".

 

 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )