Promoció Econòmica

Dos cellers de la DO Empordà participen en la 'Verema Solidària' 2017

Notícia 12/05/2017

La iniciativa ha estat presentada aquest matí al Museu del Joguet de Figueres amb l'alcaldessa de Figueres i regidora de Promoció Econòmica, Marta Felip; els promotors de la iniciativa; els cellers empordanesos participants; la Fundació Astrid-21; i el president de la DO Empordà, Xavier Albertí

Dos cellers de la DO Empordà participaran aquest any en la 'Verema Solidària', una iniciativa que uneix territori, vi i responsabilitat social per captar recursos per a entitats que combaten la pobresa i l'exclusió social. En aquesta segona edició, Verema Solidària creix i passa d'organitzar una única verema al Penedès a fer-ne quatre, dues al Penedès i dues en el nou àmbit geogràfic, la DO Empordà. Els cellers empordanesos que participen en aquesta segona edició són el celler La Vinyeta -2 de setembre- i el Celler Cooperatiu d'Espolla  -30 de setembre.

La campanya de 2017 s’ha fixat com a objectiu reunir 18.000 euros, dels quals el 80% es destinaran a finançar les dues entitats socials que han estat seleccionades als Premis Verema Solidària i a formació en captació de fons per a entitats socials del Penedès i el Garraf, com l’any anterior, i també de l’Empordà i del Gironès, que són les regions que enguany s’han sumat a la iniciativa. 

En el cas de les comarques gironines, els recursos aconseguits seran lliurats a la Fundació Astrid-21 (http://fundacioastrid.org) que destinarà els fons a dissenyar i dur a terme itineraris d’inserció laboral individualitzats per a joves amb discapacitat intel·lectual amb síndrome de Down, el que augmentarà les seves habilitats de recerca de feina i la seva inserció sociolaboral a l'empresa ordinària. Es preveu atendre un total de 20-25 joves amb discapacitat intel·lectual a la seu de la Fundació Astrid 21, a Girona, que dóna cobertura a usuaris de l’Alt i Baix Empordà i del Gironès. Amb la formació i suport adequats, els joves podran madurar i inserir-se sòcio-laboralment amb èxit, com qualsevol altra persona.

Les persones o empreses que vulguin participar en la iniciativa disposen de diversos canals de col·laboració que poden consultar al web del projecte. Les empreses, amb grups de treballadors com a acció de team building o simplement com a activitat de responsabilitat social corporativa; els particulars inscrivint-se a la campanya de micromecenatge que s’activarà el 26 de juny per participar com a veremadors, i les institucions i les entitats, cedint material i compartint informació.  

El projecte Verema Solidària el promou l’associació Impulsa Fundraising, especialitzada en captació de fons, amb l’assessorament i el suport d’un equip de professionals amb experiència en el tercer sector, en el sector del vi i en diverses disciplines com la comunicació que, de forma altruista, treballen per fer possible aquesta acció solidària.

Els cellers participants comparteixen valors i maneres de fer alineades amb els objectius de Verema Solidària, que vol posar en valor la cultura del vi i del terrer mitjançant una activitat plena de responsabilitat social i compromís i d’una acció agrícola com és la verema, com a eina de solidaritat i sensibilització.

La iniciativa ha estat presentada aquest matí al Museu del Joguet de Figueres amb la participació dels promotors de la iniciativa; de l'alcaldessa de Figueres i regidora de Promoció Econòmica, Marta Felip; dels cellers empordanesos participants; de la Fundació Astrid-21; i del president de la DO Empordà, Xavier Albertí.

L'alcaldessa Marta Felip ha destacat la importància d'aquesta iniciativa de responsabilitat social del sector vinícola que activa tot el teixit d'entitats, institucions i empreses de la comarca i particulars per combatre la pobresa i l'exclusió social de les persones amb discapacitat intel·lectual. 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )