• Home/
  • La ciutat/
  • Medi Ambient i Sostenibilitat/
  • Últims dies per participar en el Concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia convocat per l'Ajuntament de Figueres

Medi Ambient i Sostenibilitat

Últims dies per participar en el Concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia convocat per l'Ajuntament de Figueres

Notícia 17/11/2017

El termini de presentació de fotografies finalitza el 26 de novembre. A dia d'avui ja s'han rebut 125 fotografies, de les quals 50 són a través d'Instagram

La quarta edició del concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia tancarà el període de presentació de fotografies el 26 de novembre. El concurs, que pretén contribuir en la creixent afició a la meteorologia, fer divulgació científica de diferents fenòmens i aspectes meteorològics, i retre homenatge a l'entranyable meteoròleg figuerenc, ja ha rebut a dia d'avui 125 fotografies, de les quals 50 són a través d'Instagram.

El concurs fotogràfic Ferran Pou de meteorologia està obert a tothom, resident a qualsevol lloc, i la inscripció és gratüita. Les fotografies presentades hauran de ser inèdites, i realitzades entre l'1 de gener de 2016 i el 26 de novembre de 2017. Cada participant podrà presentar un màxim de tres fotografies, i només podrà rebre un premi, excepte que també resulti premiat per la votació del públic.

Com en l'edició anterior, el concurs s'estructura en quatre categories: Fenòmens meteorològics, per a fotografies que mostrin qualsevol fenomen meteorològic i hagin estat fetes a qualsevol lloc; Meteorologia, aigua i territori, per a fotografies que mostrin l'estret lligam entre meteorologia, aigua i territori-persones; Tramuntana, on s'hi podran presentar fotografies que mostrin qualsevol referència a la tramuntana com a element identitari de l'Empordà; i Fenòmens meteorològics a Figueres, que es va incorporar en l'edició anterior, que engloba fotografies que mostrin qualsevol fenomen localitzat a Figueres. 

En el marc de l'ús creixent de les xarxes socials, també es proposa, com en l'edició anterior, la categoria especial Instagram/Twitter, a partir de la qual es podrà participar mitjançant l'ús de la telefonia mòbil i les corresponents apps d'aquestes xarxes socials, amb imatges que mostrin qualsevol de les quatre categories anteriors (Fenòmens meteorològics, Meteorologia, aigua i Territori, i Tramuntana).  Per aquesta categoria especial, caldrà publicar un màxim de 3 fotografies amb l'etiqueta #concursmeteofigueres, amb el títol i el lloc de presa.

El primer tinent d'alcalde i regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, assegura que “l’Empordà és un territori ideal per observar els fenòmens meteorològics” i anima a participar en el concurs que duu el nom d’un dels divulgadors pioners de la comarca.

El concurs fotogràfic se celebra en memòria de l'entranyable meteoreòleg figuerenc Ferran Pou, que va morir l'any 2013. La seva dedicació, rigor i perseverança en la feina diària de recollida de dades i d'interpretació del temps de Figueres i de l'Alt Empordà el van dur a ser un dels observadors i divulgadors meteorològics més importants del país.

El veredicte dels finalistes escollits es farà públic la setmana de l’11 de desembre de 2017. El lliurament de premis tindrà lloc el dimecres 20 de desembre a la Biblioteca Fages de Climent, de Figueres, en sessió oberta al públic. Les fotografies presentades es podran veure en una exposició fotogràfica a la mateixa biblioteca, es publicaran al web municipal, i es podran reproduir en una pantalla en el mateix lloc de l’exposició o en altres dependències de l’Ajuntament de Figueres.

Es poden consultar les bases completes del concurs i el procediment per participar-hi al següent enllaç: www.figueres.cat/concursferranpou. Qualsevol dubte que aparegui durant el desenvolupament del concurs es podrà resoldre a través de l'adreça electrònica mambient@figueres.org o del número de telèfon 972 032 322.

Imatges

  • "Bassal dels avantpassats dalt del turó", d’Emili Vilamala Benito, 1r premi 2016 - categoria ‘Meteor
    "Bassal dels avantpassats dalt del turó", d’Emili Vilamala Benito, 1r premi 2016 - categoria ‘Meteor

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )