• Home/
  • La ciutat/
  • Medi Ambient i Sostenibilitat/
  • L'Ajuntament de Figueres prova un nou sistema per combatre les males herbes com a mètode alternatiu als herbicides glifosats

Medi Ambient i Sostenibilitat

L'Ajuntament de Figueres prova un nou sistema per combatre les males herbes com a mètode alternatiu als herbicides glifosats

Notícia 13/01/2017

L'Ajuntament de Figueres ha provat un nou sistema per combatre les males herbes basat en l'emissió de rajos infrarojos amb l'objectiu de trobar el mètode fitosanitari ideal, efectiu, sostenible i respectuós amb el Medi Ambient que substitueixi els herbicides glifosats. L

La demostració s'ha dut a terme a la zona del recinte firal, amb la presència de tècnics de l’empresa concessionària, tècnics del propi Ajuntament, i el regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes.

El regidor de Medi Ambient, Francesc Cruanyes, afirma que "l’Àrea de Medi Ambient treballa en l’adopció de sistemes alternatius a l’ús de glifosats en l’eliminació d’herbes en llocs no desitjats de l’entorn urbà. Així ens vam comprometre arran l’aprovació per unanimitat de la moció que perseguia adoptar mètodes no nocius i respectuosos amb la salut de persones i animals”.

Fa unes setmanes ja es va fer una primera prova amb una màquina basada en la injecció de vapor a altes temperatures, i en breu està previst provar altres mètodes.

L'Àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament de Figueres participarà properament en una jornada organitzada per la Càtedra interuniversitària de l’Aigua, Natura i Benestar de la UdG i la UVic que tractarà específicament sobre mètodes alternatius als herbicides glifosats.

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )