Animals

Cens d'animals de companyia

Què és el cens municipal d’animals de companyia?

És un registre que duu a terme l’Ajuntament de Figueres, en el qual s’anoten les dades d’identificació dels animals de companyia que resideixen de manera habitual al municipi, juntament amb les dades d’identificació dels seus propietaris.Les dades del cens municipal també s’incorporen al Registre d’animals de companyia de Catalunya.

Quins animals cal inscriure en aquest cens municipal?

Cal censar els gossos, els gats i les fures que resideixin de manera habitual al municipi de Figueres, en un termini de 3 mesos a comptar des de la data de naixement, adquisició o canvi de residència de l’animal.Cal tenir en compte que no identificar l’animal amb el microxip i no inscriure’l al cens municipal pot comportar una multa de fins a 400 euros.

Quina documentació cal que presenti per inscriure-hi el meu animal de companyia?

La cartilla oficial de l’animal (gos, gat o fura), en la qual quedi acreditat que l’animal porta un microxip o un tatuatge que permeti la seva identificació. La vostra clínica veterinària us facilitarà aquesta documentació.

Quin és el cost d’aquesta inscripció en el cens?

Les altes al cens d'animals és gratuït, d’acord amb les ordenances fiscals vigents. Actualment, no es cobra cap taxa anual pel manteniment d’aquest cens. Les baixes al cens d'animals són gratuïtes.

On m’he d’adreçar per censar el meu animal de companyia?

Per sol·licitar una alta o una baixa en el cens cal que us adreceu a l’oficina municipal d’atenció al ciutadà (OMAC), situada a l’avinguda Salvador Dalí núm. 107.Si teniu dubtes sobre aquest tràmit o sobre la tinença d’animals de companyia, podeu adreçar-vos a la Secció de Medi Ambient i Sostenibilitat de l'Àrea de Serveis Urbans, situada a la segona planta del mateix edifici, a l’avinguda Salvador Dalí núm. 107; també podeu posar-vos en contacte amb aquesta oficina mitjançant el correu electrònic mediambient@figueres.org o bé trucant al 972 03 23 22.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )