Mapes de la ciutat

Nomenclàtor de la ciutat

Informació bàsica sobre les vies públiques de Figueres, la seva història, el significat del seu nom. Al mateix temps d'homenatjar Josep Maria Bernils Mach, Cronista oficial de la ciutat de Figueres i autor d'una recopilació històrica sobre carrers i places de la ciutat.

LA COMISSIÓ DEL NOMENCLÀTOR
El Ple de l'Ajuntament de Figueres de 7 d'octubre de 1999 va acordar la creació d'una comissió de caràcter consultiu encarregada d'informar sobre l'atorgament de noms als carrers i places de la ciutat, així com sobre tot allò que faci referència al disseny de les línies generals d'actuació en matèria d'erecció de monuments, d'atorgament de noms de personatges i/o efemèrides, de recuperació i preservació del patrimoni en general i de concessió d'honors i de distincions. Aquesta comissió s'anomena comunament Comissió del Nomenclàtor.

La Comissió del Nomenclàtor de l'Ajuntament de Figueres es renova a cada canvi del Consistori, i actualment està formada per vint membres, presidits per l'Alcaldessa de Figueres. 

La comissió del nomenclàtor assessora l'alcaldia en tot allò que fa referència en la denominació de vies públiques, honors i distincions, monuments i símbols a la via pública. La funció assessora l'exerceix mitjançant propostes de la mateixa comissió o l'estudi i valoració de propostes, de regidors, d'entitats o dels ciutadans.

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )