Joves i espai públic

Repensar l'Embarraca't

El Consell Local de Joventut de Figueres va proposar a la regidoria de Joventut que l'Ajuntament faciliti els canals i els recursos necessaris que permetin repensar l'Embarraca't,

Al llarg de l’any 2014, amb motiu de la 25a edició de l’Embarraca’t i amb el lema «la participació ens fa grans», van impulsar-se diverses accions que vinculaven l’Embarraca’t amb la participació juvenil. La més vistosa d’aquestes actuacions va ser la presentació del documental «El llegat de la palmera», que recull el testimoni de figuerencs i figuerenques que han participat activament a l’Embarraca’t i que posava de manifest la necessitat de debatre qüestions a l’entorn d’un model de festa que alguns consideren caduc o que, com a mínim, cal repensar. El Consell Local de Joventut de Figueres, va demanar al regidor de Joventut que faciliti mecanismes perquè això sigui possible.

És amb l’objectiu d’actualitzar el model pel qual es regeix l’Embarraca’t i, alhora, promoure la naturalesa participativa que el món associatiu juvenil li ha volgut imprimir al llarg d’aquests anys, que l’Ajuntament de Figueres, a través de la regidoria de Joventut, ha iniciat un procés de debat que, amb l’horitzó de les Fires i Festes de la Santa Creu de l’any 2016, permeti l’elaboració consensuada d’un full de ruta per tal d’adaptar l’Embarraca’t a les demandes actuals dels joves i a la ciutat.

El ple de l'ajuntament de Figueres del passat 4 de novembre va adoptar un acord segons el qual es creava una comissió destinada a debatre el model de l'Embarraca't. Concretament, l'acord deia això: «1.- Crear com a òrgan mixt la Comissió consultiva i participativa per a l’anàlisi del model de l’Embarraca’t. 2.- Determinar que la seva composició serà la següent: - President: Sr. Pere Giró Fàbrega, regidor de Joventut. - Vocals: tres membres nomenats pel Consell Local de Joventut; un membre de cada federació d’entitats veïnals i un representant de cada grup polític amb representació a l’Ajuntament, sense necessitat que siguin regidors: per part del grup municipal de Convergència i Unió, el Sr. Sergi Garcia Torralvo; per part del Partit Popular de Catalunya, la Sra. Cristina Pérez Ferrón; per part del Partit Socialista de Catalunya, el Sra. Pere Casellas Borrell; per part de la Candidatura d’Unitat Popular, el Sr. Marc Granell Pena; per part d’Esquerra Republicana de Catalunya, el Sr. Carles Vilaseca Martos; per part d’Iniciativa per Catalunya- Els Verds, el Sr. Xavier Monfort Peligero; i el sr. Esteve Gratacós Andrade, com a regidor no adscrit. Els vocals nomenats podran delegar la seva presència en la comissió en terceres persones que no cal que siguin membres electes de l’Ajuntament. - Secretari: Sr. Ferran Campistol Costa, coordinador de joventut. 3.- Determinar que amb l’objectiu d’elaborar una o diverses propostes per a l’Embarraca’t 2016 la Comissió pot iniciar processos de participació que incloguin altres persones i/o col•lectius; sol•licitar informes tècnics i jurídics a l’administració i emetre dictàmens sobre les propostes que tracti la pròpia comissió o que li arribin per part de tercers en relació a l’Embarraca’t i que finalitzarà els seus treballs el juny de 2015. 4.- Notificar el present acord als interessats.»

La comissió es reuneix amb una periodicitat mínima d'un cop al mes.

Imatges

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )