El proper dimarts dia 6 de març de 2018 comença el projecte Futbol Net, un programa d'intervenció social creat per la Fundació Barça el 2011.
El projecte utilitza el futbol i l’activitat física com a eines de reflexió i agents de canvi per estimular infants i joves que es troben en contexts vulnerables. La Fundació Barça implementa, arreu del món, metodologies pròpies elaborades per un equip d'experts.
Aquest projecte es donarà a conèixer als diferents instituts de Figueres, i està destinat a Joves de secundària, treballant en l’adquisició i consolidació de valors socials com l’esforç, el respecte, el treball en equip, la humilitat i l’ambició.
L’atracció que genera la pràctica de l’esport entre les nenes i els nens, unit amb la imatge del FC Barcelona arreu del món, facilita que els infants en situació de vulnerabilitat social participin del projecte i, a través de la pràctica de l’esport, puguin aprendre i adquirir una sèrie d’hàbits de convivència indispensables en el seu procés de socialització.
Inicialment es proposa que el nombre de places disponibles per participar en aquest projecte sigui de 40, i es desenvoluparà entre els mesos de març a juny, els dimarts i dijous de les 16.00 a les 18.00 hores, a l'Estadi municipal Albert Gurt.
L’activitat esportiva que es planteja no està concebuda en clau competitiva sinó que les sessions estaran dividides en una metodologia de tres temps:
En el 1r temps els dos equips es reuneixen i acorden les normes amb les que volen jugar.
En el 2n temps els dos equips juguen, intentant posar en pràctica les normes que han acordat.
En el 3r temps els dos equips es reuneixen per reflexionar com ha anat el partit i per fer l’avaluació sobre el compliment dels acords pactats.
Les regles generals de joc són: no hi ha àrbitre, sinó un mediador/a encarregat de facilitar el bon funcionament del joc i el diàleg d’entesa entre jugadors en cas de conflicte; els equips són mixtes; i perquè els gols puguin ser comptabilitzats han de ser marcats cada vegada per un jugador diferent. La puntuació final del partit és la suma total de la participació, l’avaluació de l’altre equip, l’autoavaluació i de la puntuació del partit.
El projecte també té en compte la importància d’implicar a mares i pares en el procés d’aprenentatge endegat pels seus fills i filles per aquest motiu, es plantegen un conjunt d’activitats adreçades a les famílies en què es treballa un conjunt de principis que promouen el desenvolupament de la convivència familiar.