Esport escolar

Escoles Esportives Municipals

El Servei d’Esports de l’Ajuntament de Figueres organitza a diferents escoles de Figueres, un programa de formació poliesportiva.

Volem que l’esport formi part de l’educació integral dels nostres alumnes. Per això els  oferim una activitat extraescolar basada en la pràctica i el coneixement de diferents esports.

Volem que els infants de la nostra ciutat tingui la possibilitat d’adquirir un ampli ventall d’habilitats i destreses esportives, i fer de l’activitat física i l’esport un hàbit quotidià.

Volem que l’esport sigui un vehicle d’integració i de relació dels joves de les diferents escoles i barris del municipi.

PROGRAMA ESPORTIU: El programa de formació es basa en la iniciació poliesportiva dels alumnes i els esports bàsics que es treballaran són:

- Esports d’equip: bàsquet, volei, handbol, futbol Sala, futbol-7, hoquei...

- Esports individuals: atletisme, activitats aquàtiques, tennis, tir amb arc, entre d’altres...

NIVELLS: Hi haurà tres categories d’Escola Esportiva:

- PREBENJAMINS ( alumnes de 1r i 2n )

- BENJAMINS ( alumnes de 3r i 4t )

- ALEVINS ( alumnes de 5è i 6è )

  HORARI SESSIONS: realitzaran una o dues sessions d’una hora i mitja de durada entre setmana a la mateixa escola, a l'acabament de l'horari lectiu,  i, els dissabtes, participaran en una matinal de promoció esportiva conjuntament amb d’altres escoles a les instal•lacions del complex esportiu municipal, de 9,15 a 11,15 h del matí: Poliesportiu, Pavelló esportiu, Estadi Municipal “ Albert Gurt ”, Piscina climatitzada, ….

 DISSABTES ESPORTIUS:

- Competició/trobada esportiva i/o recreativa: Entre setmana, a l’escola, es treballarà l’esport corresponent. El dissabte al matí l’activitat es farà conjunta amb la resta d’escoles a les instal•lacions del complex esportiu municipal, on es realitzaran diferents partits i/o activitats amb una finalitat lúdico-formativa. 

Cada setmana els equips es formaran amb alumnes de les diferents escoles participants que assisteixin a l’activitat. 

- Competició per escoles: Periòdicament s’organitzaran competicions locals i comarcals entre les diferents escoles, algunes de les quals podran donar opció a la classificació de l’escola/alumnes en la fase territorial dels jocs esportius escolars de Catalunya.

Aquestes competicions/trobades estaran organitzades per l’Ajuntament de Figueres (trobades recreatives i Trofeus Escolars Locals) i pel Consell Esportiu de l’Alt Empordà (Trobades comarcals a diferents poblacions de la comarca).

NOMBRE DE PARTICIPANTS: Cada categoria esportiva disposa d’un mínim de 15 alumnes participants. 

MONITORS: L'Ajuntament de Figueres contractarà el servei de monitoratge on dirigirà les sessions esportives per a cada una de les categories a cada centre educatiu.

Aquests monitors seran estudiants o titulats de magisteri, INEF/LCAFE, tècnics de grau mitjà o superior en activitats físiques i esportives, monitors esportius titulats per les federacions, tècnics d’esports de base, ... 

CARNET D’ESPORTISTA: Els alumnes participants en les escoles esportives extraescolars disposaran de la llicència/assegurança corresponent, tal i com ho requereix la Llei de l’Esport de Catalunya. Aquest carnet el facilitarà el Consell Esportiu de l'Alt Empordà a tots els participants incrits a l'activitat i tindrà un cost de 10 €, aquesta quantitat s'haurà d'abonar una sola vegada al moment d'inscriure's a l'activitat.

DURADA DE L’ACTIVITAT:  La durada de l’activitat serà d’octubre a maig. 

DISTRIBUCIÓ DELS CENTRES: les escoles  esportives municipals extraescolars es realitzaran en 5 escoles de la ciutat: Escola Amistat, Escola Joaquim Cusí, Escola Anicet de Pagès, Escola Mª Àngels Anglada, Escola Parc de les Aigües i Escola Josep Pous i Pagès.

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )