Serveis socials bàsics

L'Ajuntament de Figueres rep una subvenció del Dipsalut de 22.000 euros

L'ajuntament de Figueres rep una subvenció de 22.000 euros de l' Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona, Dipsalut per finançar les despeses del menjador social.

L'ajuntament de Figueres rep una subvenció de 22.000 euros de l' Organisme Autònom de Salut Pública de la Diputació de Girona, Dipsalut, per finançar les despeses

L’organisme autònom de salut Pública de la Diputació de Girona, DIPSALUT  va acordar en data 5 d'octubre de 2021,  atorgar la concessió d'una subvenció a l’Ajuntament de Figueres per import de 22.000 euros, per dur a terme els projecte "Menjador social"  per donar cobertura alimentària a persones i famílies amb dificultats econòmiques i en situacions de sensellarisme.

L’Ajuntament de Figueres té competència en la prestació i la gestió de Serveis de Menjador Social en tot el municipi, atès el que es recull a la Llei 12/2007 d'11 d'octubre de Serveis Socials, que ordena el Sistema català de Serveis Socials. Disposa d'un programa en el marc dels Serveis Socials d'Atenció Primària, per donar cobertura a algunes de les necessitats socials detectades des dels Equips Bàsics de Serveis Socials.

Per aquesta prestació dels serveis de menjador social, l’Ajuntament disposa de l'equipament municipal "Centre Social Joaquim Vallmajó" que està situat a la plaça de Sant Vicenç de Paül, 2 de Figueres, destinat a oferir menús per dinar i sopar, tots els dies de l’any, sense interrupció per festius ni vacances a persones en situació de vulnerabilitat social i risc d’exlusió de la ciutat

La crisis enconòmica patida en els últims anys i la crisi sanitària de la Covid 19 ha fet aumentar considerablement el nombre de famílies ateses des d’aquest recurs, per això el volum de menjars dispensats diariament ha augmentat exponencialment any rere any.

Imatges

Informació relacionada

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )