Serveis socials bàsics

Figueres rep en donatiu bona part dels fons patrimonial de la nissaga Fages

Notícia 17/12/2019

La Biblioteca Fages de Climent de Figueres inventariarà un fons patrimonial que conté obres compreses entre els segles XVI a XX

L'Ajuntament de Figueres rep en donatiu bona part de la biblioteca patrimonial de la Casa Fages de Romà, situada a la casa de l'escriptor Carles Fages de Climent, i que s'integrarà dins del fons propi de la Biblioteca Fages de Climent de Figueres.

El fons patrimonial que els hereus han cedit gratuïtament a l’Ajuntament de Figueres conté obres en diferents suports, entre els quals destaquen llibres i manuscrits, fulletons, diaris de temàtica local, entre d'altres, tots ells compresos entre els segles XVI a XX i de temàtiques vinculades amb els àmbits civil, religiós i polític, corresponents majoritàriament a juristes de la nissaga Fages, on hi destaquen Marià Fages de Sabater, Carles Fages de Perramon, Narcís Fages de Romà i Javier Fages de Climent.

Pròximament la Biblioteca Fages de Climent de Figueres inventariarà el fons documental, que ocupa un volum de 80 caixes, i en farà una valoració, classificació i catalogació del seu contingut per tal d'integrar-lo al fons municipal.

El regidor de Cultura, Alfons Martínez, ha destacat que "és un orgull per a la ciutat de Figueres rebre la cessió del fons documental de la família Fages, que a donat lloc a il·lustres personatges a la ciutat i que ara, ens permetrà conèixer més la història de la família Fages, de l'obra de Fages de Climent i preservar degudament aquest important llegat".

L'Ajuntament de Figueres i la Biblioteca Fages de Climent de Figueres tenen previst realitzar una presentació pública del fons documental.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )