• Home/
  • La ciutat/
  • Benestar Social/
  • L'Ajuntament de Figueres se suma al Dia Internacional contra la violència de gènere

Benestar Social

L'Ajuntament de Figueres se suma al Dia Internacional contra la violència de gènere

Notícia 17/11/2017

S'ha organitzat una campanya de sensibilització sobre la violència de gènere adreçada principalment als joves i s'ha convocat un acte simbòlic de rebuig i de record a les víctimes del 2017

L’Ajuntament de Figueres commemorarà el Dia Internacional contra la violència de gènere amb una campanya de sensibilització adreçada principalment als joves que es durà a terme a través d'una exposició als instituts de la ciutat al voltant del dia 25 de novembre i un acte de rebuig a la violència i de record a les dones assassinades l'any 2017 que tindrà lloc el 24 de novembre.

Pel que fa a la campanya de sensibilització, s'ha treballat en el disseny d'una exposició que estarà en diversos centres de secundària de Figueres els dies previs i posteriors al 25 de novembre. La mostra, formada per 5 roll-ups que combinen imatges, text i codis QR que enllacen a vídeos de Youtube, convida a reflexionar sobre el fenomen de la violència i sobre els models de relació de parella.

Amb l'objectiu que la campanya es pugui ampliar a tota la ciutadania, algunes de les imatges de l'exposició es compartiran a través de les xarxes socials i dels canals de comunicació i de difusió de l'Ajuntament.

A més, el divendres 24 de novembre, a les 18 h, a la plaça de l'Ajuntament, s'ha organitzat un acte de rebuig a la violència i de record a les dones assassinades l'any 2017, que estarà protagonitzat per les entitats Violeta, Garotes, Grup de Dones de l'Alt Empordà Glòria Compte i La Funcional Teatre. En primer lloc, es llegirà un manifest i, a continuació, es llegiran els noms de les dones assassinades, per a cadascuna de les quals es col·locaran unes sabates al terra al costat d'una esquela i una espelma.

La regidora de les Dones, Dolors Pujol, destaca que la campanya pretén sensibilitzar la ciutadania i, en especial, els joves, sobre els models de feminitat i masculinitat i sobre les formes d'establir relacions afectives per avançar cap a models de parella basats en la igualtat i el respecte. 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )