Música per acostar mons

Projecte Cor Safari

L’ONG Nzuri Daima portarà a casa nostre 28 nens i nenes d’Uganda, conjuntament amb el Servei de Cooperació de l'Ajuntament de Figueres.

Aquests 28 nens i nenes que vindran a Figueres formen part dels 208 que viuen a un orfenat a Entebbe on se’ls educa a través de la música per aprendre idiomes, transmetre valors, acostar mons i sobretot, per curar les ferides mentals i emocionals. El programa està organitzat conjuntament amb el GEES (Grup d'Empordanesos i Empordaneses per la Solidaritat), la Comunitat d'Aprenentatge Amistat i l'Ajuntament de Figueres.  

Durant els darrers mesos han estat preparant cançons en diferents idiomes, de diferents autors, totes amb missatges positius per ensenyar-los idiomes, per fer incís en temes d’interès social, per convidar a somiar i a lluitar junts per construir un món millor. 

A Figueres estaran del 6 al 12 de juny i hi ha dues escoles que els acolliran.

Diferents famílies de la Comunitat d’Aprenentatge Escola l’Amistat, un total de 15,  els obriran les seves cases com famílies acollidores durant aquesta setmana. A més, aniran a l’escola amb els altres alumnes, des d’on els acompanyaran en aquest procés de descoberta, de màgia, d’il·lusió per tots ells.

També Les Escolàpies de Figueres els acollirà per compartir amb ells un dia d’escola, cantar cançons junts,..

A més, el dia 8 de juny, compartiran amb els alumnes de 4rt de primària de les escoles de Figueres, la cantata que es realitza al Teatre Jardí.

I el dissabte 11 de juny, a les 18:00 i a les 20.30, faran dos concerts a l’Auditori de Caputxins, amb una entrada de 6 euros, per oferir a la ciutat de Figueres la seva música i per ajudar a recaptar diners per l’orfenat a Entebbe.

Des del Servei de Cooperació donem suport a N’Zuri Daima en aquest projecte, perquè, com ells diuen, “volem ajudar-los a millorar la seva realitat diària i el seu futur, però sabem que és bidireccional: a través d’un contacte directa amb aquests nens, ells poden ajudar-nos, obrir-nos els ulls, acostar-nos al seu món, a una altra cultura, i transmetre’ns tots aquests valors, tan oblidats darrerament a la nostra societat.. Perquè al cap i a la fi, tots ells, els nens d’aquí i d’allà són el futur..” 

 

Imatges

Vídeos

Informació relacionada

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )