Drets Civils

Guia de recursos per a un tracte igualitari en la llengua

Aquesta guia pretén fomentar la igualtat entre els homes i les dones per tal de caminar envers la paritat; i influir sobre totes les organitzacions, els col·lectius i la ciutadania en general per a arribar a un ús no discriminatori del llenguatge.

La llengua és el mitjà de comunicació més habitual i, de vegades, se'n fa un ús sexista a causa, principalment, del pes de la tradicióandrocèntrica. És un fet habitual que la dona sigui discriminada en el llenguatge, ja sigui per la seva exclusió i invisibilitat, ja sigui per la seva identificació amb elements o signes pejoratius.

Aquesta guia té una doble finalitat: d'una banda fomentar la igualtat entre els homes i les dones per tal de caminar envers la paritat; i de l'altra, influir sobre totes les organitzacions, els col·lectius i la ciutadania en general per a arribar a un ús no discriminatori del llenguatge que reflecteixi una societat més justa i igualitària.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )