Cooperació i Solidaritat

Xàraka: Viatge formatiu al Marroc per a professors

Docents de primària de Figueres fan una visita formativa a la zona nord del Marroc, d’on són originaris molts alumnes de Figueres

Des del Servei d’Acció Cívica i Cooperació, s’ha impulsat aquest projecte que ha portat durant una setmana, del 28 de març al 4 d’abril 2015, a 11 docents de primària de Figueres a realitzar una visita formativa a la zona nord del Marroc, d’on són originaris molts alumnes de Figueres.

Aquest projecte s’ha dirigit a professors de primària que en les seves aules compten amb un número important d’alumnes originaris d’aquest país.

Es partia d'uns objectius clarament definits:
1-. Conèixer de prop la realitat socio-cultural de procedència d'algunes famílies els nens de les quals estan escolaritzats en la Comunitat d’Aprenentatge l'Amistat, Escola Joaquim Cusi i Escola Josep Pous i Pagès, convivint, habitant amb els seus familiars directes que habiten al Marroc durant diversos dies.

2-. Conèixer la realitat de l'educació al Marroc, dels seus sistema educatiu a través de la visita de centres escolars, de la trobada amb professors, professores, directors i directores de les regions a visitar. Disposar del temps i de l'espai adequat per intercanviar i debatre sobre problemàtiques comunes o no, potencialitats comunes o no, i possibilitats futures de col·laboració.

3-. Conèixer de prop la diversitat, la plural realitat de la societat marroquina, els seus aspectes més importants socio-culturals, polítics i econòmics, a través de la convivència i habitant en cases de famílies els membres de les quals són activistes al món associatiu marroquí. Visitant projectes socials, de cooperació internacional i de desenvolupament, impulsats per diferents associacions marroquines i realitzant trobades i reunions amb actors destacats de la societat civil marroquina, tot això a les regions a visitar.

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )