Cooperació i Solidaritat

Tallers Explorem el món Curs 2018-2019

Campanya d’Educació pel Desenvolupament dirigida a estudiants de Graus Mitjans i Superiors, Escola d’Adults, Programes de Qualificació Professional Inicial (PQPI).

L'EDUCACIÓ PEL DESENVOLUPAMENT fa referència a n procés educatiu encaminat a generar consciència crítica sobre la realitat mundial, a l’hora que facilita eines per a la participació i la transformació socials en clau de Justícia i Solidaritat.

Aquesta campanya va dirigida a estudiants de Graus Mitjans i Superiors, Escola d’Adults, PQPI i altres a partir de 15 anys, que cursin estudis en diferents centres Formatius per adults.

Es tracta de 4 tallers d’entre una i dues hores de durada, realitzats durant el curs escolar, en que es tractaran els àmbits d’Educació pel Desenvolupament, Consum Responsable, Diversitat i Pau i Cultura de Pau. Les temàtiques que treballarem, seran, entre d’altres, Drets Humans, Ciutadania Global, Desigualtats Nord-Sud i Sud Nord, Pau positiva, resolució de conflictes, equitat de gènere, identitat, respecte, diversitat, Consum Responsable,...

En el taller d’Educació pel Desenvolupament, hi ha inclòs el tema dels refugiats, per poder treballar i parlar-ne a fons, com vam començar l'any passat.

Es pot seleccionar un taller o més d’un, depenent dels interessos de cada centre. No cal més que tenir projector i un espai on fer l’exposició i després poder treballar en tres grups, en que dividim als alumnes. Cada grup hauria de poder comptar amb un professor, és a dir que caldrà que estiguin donant suport a la monitora tres professors (o com a mínim dos, ja que la monitora pot estar amb un dels tres grups una vegada es faci la separació per treballar en grups reduïts els temes proposats).

TALLER 1: Educació pel Desenvolupament

Aquest primer taller va sobre Educació pel Desenvolupament, i pretenem que feu una mirada al món amb “ulls d’explorador”, que ens qüestionem el que ens arriba pels mitjans de comunicació, que ens preguntem si diuen tota la veritat o hi ha altres cares de la veritat, que veiem com el nord i el sud s’interrelacionen, i per això treballarem el tema dels refugiats, que ara per ara és molt important i està a tots els diaris i en boca de tothom: Qui és un refugiat, d’on venen, com vivien abans, perquè els acollim altres països, què podem fer nosaltres...

TALLER 2: Cultura de Pau

En aquest taller parlem de la pau positiva. El conflicte és un fet natural de les relacions socials, per la qual cosa la solució d’aquests conflictes no pot ser mitjançant la violència, ja que aleshores estaríem assegurant de forma permanent una societat violenta. La pau positiva és aquella que compta amb la justícia, el respecte, l’empatia, el consens, el diàleg, els ddhh, i tota una sèrie de valors que ens ajuden a resoldre els conflictes de manera pacífica.

TALLER 3: Consum Responsable

En aquest taller volem desenvolupar la nostra capacitat crítica davant la realitat del consum, que ens ajudi a reconèixer la nostra implicació en la desigualtat mundial i veure com podem posar solucions. Parlarem del consum, amb l’objectiu de conèixer què hi ha al darrera del que comprem, del que consumim per alimentar-nos, per vestir-nos, per jugar i fins i tot què hi ha al darrera del nostre mòbil.. Al darrera de qualsevol article hi ha una història i la volem conèixer!!!

TALLER 4: Diversitat.

La diversitat cultural reflecteix la multiplicitat i interacció de les cultures que coexisteixen en el món i que, per tant, formen part del patrimoni comú de la humanitat.

La diversitat és la suma de les diferents cultures i del bagatge que cada un aporta al país on arriba, més la suma del bagatge de la població que ha arribat prèviament a aquest territori. Essent diferents, ens aportem uns als altres moltes coses, gastronomia, cultura, paraules, tradicions, festes...

Per a més informació:

Persona de contacte: Anna Larrull (663768028 / 972504225 figuerescooperacio@figueres.org)

Regidor: Francesc Cruanyes

Servei Cooperació (Atenció a les persones): Maria Rentero 972032333 (mrentero@figueres.org)

Informació relacionada

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )