Cooperació i Solidaritat

DIA ESCOLAR PER LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU - DENIP 2019

La campanya del 2019 del DENIP, Dia Escolar per la No Violència i la Pau, te l’eslògan de “Juguem per la Pau”. La campanya es realitzarà durant el mes de febrer, a partir del dia 31, que és el Dia Internacional de la Pau. Durant la primera setmana de febrer de 2019 es faran les dinàmiques o tallers

Des del curs 2014-2015, Servei d’Acció Cívica i Cooperació de l’Ajuntament de Figueres, juntament amb la Coordinadora d’ONGs Solidàries amb seu a Girona, organitza cada any la campanya del DENIP, Dia Escolar per la No Violència i la Pau als centres educatius de Figueres.

Amb aquesta campanya es commemora la mort d’en Ghandi el dia 30 de gener, i cada any s’han realitzat diferents accions encaminades a que els alumnes de primària treballin la temàtica de la Pau des de diferents perspectives.

Aquest any, farem dinàmiques o tallers de la Pau als alumnes del Cicle Infantil. Els monitors dels tallers seran els alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil del Institut Ramon Muntaner, que els dies 15 i 16 de gener van rebre formacions en Pau i Cultura de Pau i estan ja preparant els tallers i jocs cooperatius que duran a terme durant el mes de febrer a les escoles adherides a la campanya.. Aquesta formació es va fer per part de la Coordinadora del programa Educació pel Desenvolupament del Servei d’Acció Cívica de l’Ajuntament, i una persona de la Coordinadora d’ONGs de Girona, amb qui es porta a terme aquesta campanya des de fa 5 anys.

Aquest any s’han apuntat 4 escoles de Figueres.  Les escoles que participen en els tallers són:

PARC DE LES AIGÜES: dues línies, per tant 6 classes de P3 a P5.

SALVADOR DALÍ: Dues línies, per tant 6 classes, de P3 a P5 

MONTESSORI: Una aula de P3 a P5, amb predominació de P4.

SANT PAU:  Dues línies, per tant 6 classes, de P3 a P5 

Total alumnes: 140 de 3 a 5 anys.

El total d’alumnes que rebran els tallers són 430 d’Educació Infantil i 30 alumnes del Cicle Formatiu de Grau Superior d’Educació Infantil, és a dir, un total de 460 alumnes que participen en la campanya.

 

 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )