Elements

SOD (Servei d' orientació sobre drogues)

Servei que ofereix el Consell Comarcal de l'Alt Empordà

SERVEI D’ORIENTACIÓ SOBRE DROGUES

En el marc de les activitats del Pla Comarcal de Prevenció Drogodependències - iniciativa conjunta del Consell Comarcal de l’Alt Empordà , que dóna una resposta preventiva als problemes relacionats amb el consum o l’abús de l’alcohol i les altres drogues, es posa en marxa aquest servei l’any 2014.

El servei va ser creat per donar resposta a les demandes de famílies, de professionals (de l’educació, serveis socials i sanitat), i de la nostra pròpia experiència en les activitats preventives comunitàries que evidencia la necessitat d'oferir un servei d'assessorament i orientació sobre drogodependències.

Aquest és un servei confidencial i gratuït per a qualsevol persona (especialment als joves) que necessiti atenció personalitzada per l’assessorament en prevenció i intervenció en drogues i conductes de risc associades; informació relacionada amb el consum de tabac, l’alcohol, el cànnabis i altres drogues; o conèixer els recursos disponibles en drogodependències a l’Alt Empordà.

Els professionals que hi treballen desenvolupen diferents tasques:

Informar i orientar a adolescents i joves en relació a les drogues, els seus efectes, riscos i conseqüències.

Informar i orientar a pares, mares i professionals en temes de prevenció de drogodependències.

Informar sobre els recursos comarcals existents.

Informar sobre programes i projectes entorn a la prevenció de les drogodependències.

Valorar la derivació a altres recursos o professionals.

Recollir les tendències de consum i necessitats de les famílies i professionals per tal de adequar les intervencions a la realitat comarcal.

El servei es presta a l'Àrea de Benestar del Consell Comarcal de l'Alt Empordà, al carrer Nou, 48 de Figueres, cada dimarts de 16:00 h a 19:00 h, presencialment. Per accedir-hi cal demanar hora per telèfon (972.677.050).

Per qualsevol dubte i/o aclariment podeu contactar amb Meritxell Pomés al telèfon 972 67 70 50 o bé al 607 730 174 i per correu electrònic ( mpomes@altemporda.cat)

 

 

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )