Elements

PROJECTE GREEN PAE

L’Ajuntament de Figueres impulsa el projecte Green PAE per promoure la competitivitat de les empreses i els polígons d'activitat econòmica de l'entorn urbà de Figueres, Vilamalla i Vilafant.

El projecte vol establir una mirada cap al 2030 on les empreses dels PAE es sumin a l'impuls de la transició energètica com a factor de competitivitat.

En aquest sentit, el projecte busca identificar les mesures que el sector privat ha estat impulsant els últims anys, així com els principals interessos i necessitats de les empreses per fer front a l'increment de costos energètics que s'està experimentat a l'actualitat.

OBJECTIUS DEL PROJECTE

  •  Identificar la visió i la voluntat del teixit econòmic ubicat als PAE de cara al procés de transició energètica. 
  • Sensibilitzar i donar a conèixer el marc legal i els diferents mecanismes que possibiliten la transició energètica de les empreses i els PAE.
  • Millorar la competitivitat de les empreses ubicades en els PAE, tant en termes d’estalvi energètic com en termes de responsabilitat social i respecte al medi ambient.

FASES DEL PROJECTE

El projecte contempla diverses activitats, entre les que destaquen l'escolta activa i la participació de les empreses. Entre elles, cal destacar:

REALITZACIÓ D'UNA ENQUESTA

  • Per detectar el posicionament respecte la transició energètica per part de les empreses dels PAE de l’àrea urbana de Figueres.
  • Per identificar les actuacions que ja han realitzat o tenen previst realitzar en l’àmbit de la transició energètica.
  • Per detectar necessitats i interessos i potencials línies d'actuació.

Pots realitzar l'enquesta entrant al següent enllaç:  https://forms.office.com/r/KFLNaF3gUi

CREACIÓ D'UN GRUP DE TREBALL AMB LES EMPRESES

  • Identificar problemàtiques, inquietuds i necessitats de les empreses en matèria de transició energètica.
  • Donar a conèixer casos d’èxit i exemples pràctics de polígons que hagin impulsat projectes centrats en l'energia verda.

INVITACIÓ AL GRUP DE TREBALL

L'Ajuntament de Figueres es complau a convidar-vos a participar en les dues sessions de treball on es tractaran els principals reptes i oportunitats que tenen les empreses en el procés de transició energètica.

Així mateix, es donarà a conèixer casos d'èxit en l'impuls de projectes de transició energètica en els Polígons d’Activitat Econòmica.

L'esdeveniment es portarà a terme els propers 28 de novembre i 12 de desembre de manera presencial en horari de 9 a 11 del matí a l'Espai d’Innovació Empresarial (Ronda Sud, 3 https://goo.gl/maps/8UTGrT433Bq2xJEz8 de Figueres).

L'ordre del dia es detalla a continuació:

 

SESSIÓ 1. PRESENTACIÓ DEL PROJECTE GREEN PAE I ELS REPTES/OPORTUNITATS DE LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA

 DILLUNS 28 DE NOVEMBRE

1. Benvinguda institucional i presentació del projecte (fases, objectius).

2. Contextualització de la situació de la transició energètica als PAE. Potencials accions per promoure la transició energètica. Sr. Santi Martínez - Gerent de l'empresa Km0 Energy.

Pausa i petit esmorzar (20 min)

3. Presentació dels resultats de l'enquesta. Sr. Martí Pol - Daleph.

4. Taula rodona d'experiències amb empreses del territori que han impulsat la transició energètica.

5. Recollida d’inquietuds i detecció de reptes.

SESSIÓ 2. CASOS D’ÈXIT DE COMUNITATS ENERGÈTIQUES I OPORTUNITATS DE FINANÇAMENT PER PROMOURE LA TRANSICIÓ ENERGÈTICA

 DILLUNS 12 DE DESEMBRE

1. Breu introducció per part de Daleph - explicant què és el projecte Green PAE, les activitats que s'han fet, el que va ser l'anterior sessió i l'ordre del dia i els ponents.

2. La primera comunitat energètica empresarial de l'Estat. Sra. Montserrat Ambrós - Gerent de l'Associació d'Empresaris del Polígon de Bufalvent (Manresa).

3. Actuacions i serveis impulsats al Centre de Serveis a les empreses de Can Muntanyola (Granollers). Sr. Marc Vives - Tècnic d'empresa de Granollers Mercat.

4. Formes d'organitzar-se. Què és una comunitat energètica? Tràmits i barreres legals. Sr. Jesús Teixidor - Enginyeria Suno. 

5. Principals fons de finançament per a l'impuls de la transició energètica. Sr. Marc Bassols - Daleph.

6. Networking amb petit esmorzar.

 

Per assistir a les sessions cal confirmar assistència a jmassague@figueres.org

 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )