Elements

Programa Treball i Formació 2021

Contractació i formació de persones en situació d'atur.

El passat 1 de març de 2022, l’Ajuntament de Figueres va iniciar el Programa Treball i Formació convocatòria 2021 (expedient SOC026/21/000176) amb la contractació de 10 participants, cinc pertanyents a la Línia DONA i cinc pertanyents a la Línia MG45.  Aquest programa preveu contractes de 12 mesos per la millora de l’ocupabilitat dels participants facilitant-los competències professionals mitjançant experiència laboral, un entorn productiu real, i formació professionalitzadora.

El Servei Públic d'Ocupació de Catalunya (SOC) subvenciona part dels contractes de treball de 12 mesos de durada i les accions formatives  obligatòries de caràcter transversal de 60 hores de durada així com la contractació del personal d’acompanyament i coordinació.

El perfil dels participants d’aquesta convocatòria del Programa de Treball i Formació són col·lectius socials vulnerables, com aturats majors de quaranta-cinc anys i dones en situació d'atur. L’Ajuntament de Figueres ha sol.licitat la subvenció per a la realització de 7 projectes en diferents àmbits. Els projectes sol.icitats en aquesta edició són informadores ambientals, suport a les accions de promoció econòmica (campanyes de comerç, suport a l’atenció telefònica i presencial ...)recepcionistes, auxiliars adminsitratius pels suport de la realització de tràmits, informadores de benestar animal, suport a serveis urbans i suport en la biblioteca.

Simultàniament es realitza l’acompanyament actiu de les persones participants i la formació obligatòria. L’acompanyament es duu a terme durant la realització de les accions d’experiència laboral i de formació, per donar-los eines perquè desenvolupin habilitats i capacitats que els permetin millorar llur situació laboral o professional. I la formació obligatòria de 60 hores en competències transversals, són repartides en 30 hores d’informàtica i 30 hores de treball en equip.

En total son 10 dones d’entre 34 i 57 anys, essent el 70% majors de 45 anys.

“Programa Treball i Formació regulat per la Resolució EMT/2859/2021, de 17 de setembre, per la qual s'obre la convocatòria de la subvenció, per a l'any 2021, en relació amb les actuacions del Programa Treball i Formació, de les línies MG45 i DONA (SOC-TRFO EELLCS) (ref. BDNS 584707) i l’Ordre EMT/176/2021, de 9 de setembre, per la qual s’aproven les bases reguladores per a la concessió de subvencions del Programa Treball i Formació (SOC- Treball i Formació)."

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )