• Home/
  • Elements/
  • Esdeveniments de la ciutat de Figueres relacionats amb el món agrari, de l’alimentació i l’agroalimentària

Elements

Esdeveniments de la ciutat de Figueres relacionats amb el món agrari, de l’alimentació i l’agroalimentària

Coneix aquí els esdeveniments a la ciutat de Figueres relacionats amb el món agrari, de l’alimentació i l’agroalimentària.

Estudi "La salut com a eix de desenvolupament  econòmic i generació d'ocupació a l'Alt Empordà"

Durant el passat any 2021 es va realitzar l'estudi del "Sector de la salut com a eix de desenvolupament econòmic i generació d'ocupació a l'Alt Empordà", redactat per la Fundació La Unió i liderat per l'Ajuntament de Figueres.

L'Alt Empordà disposa d'una sèrie d'actius que són la base per poder convertir-se en un territori referent en la promoció de la salut, amb activitats que impliquen múltiples sectors econòmics i socials. Entre aquests actius destaca el seu patrimoni natural, cultural i gastronòmic; un sector agroalimentari en projecció; el rol de l'Hospital de Figueres com a referent i una oferta hotelera de qualitat.

L'estudi preveu que durant els propers anys es puguin generar a la comarca uns 400 llocs de treballs directes i uns 1000 d'indirectes en l’àmbit de la salut, identificant les oportunitats en les interaccions del sector salut amb altres sectors com el turisme cultural, l’esport, la dieta mediterrània i saludable, l'hostaleria i la gastronomia, i l'atenció domiciliària, entre d’altres.

A sota podeu consultar l'estudi.

 

Mostra de l’oli nou de l’Empordà

Cada mes de desembre la ciutat de Figueres acull la presentació de l’oli nou de l’Empordà.

Durant un dissabte al matí, s’instal·la a la plaça Catalunya un espai on donar a conèixer l’oli nou de l’Empordà. En aquest punt es pot tastar i adquirir l’oli nou directament dels productors de la DOP  d’oli de l’Empordà. Els productors que integren aquesta denominació són Empordàlia, Masetplana, Trull Ylla , Serraferran Mas Auró i Celler Cooperatiu d’Espolla.

 

Networking agroalimentari Empordà

El Networking agroalimentari Empordà és un acte que es celebra anualment  i permet crear noves sinergies entre les empreses del sector agroalimentari i empreses d’altres sectors com la restauració, hostaleria i el turisme entre d’altres.

L’acte, habitualment combina formació especialitzada i transversal amb reunions B2B.

 

 

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )