• Home/
  • Elements/
  • DIA ESCOLAR PER LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU. DENIP 2018 PROTAGONISTES PER LA PAU

Elements

DIA ESCOLAR PER LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU. DENIP 2018 PROTAGONISTES PER LA PAU

08/01/2018

Participar al DENIP implica treballar el concepte de Pau positiva al centre educatiu durant el mes de gener. Aquest curs 2017-2018, hem anomenat a la campanya “Protagonistes per la Pau”, i amb ella volem apropar-nos a la pau a través d’aquelles persones que l’han fet i la fan possible.

Des del Servei de Cooperació Internacional de l’Ajuntament de Figueres, juntament amb la Coordinadora d’ONGs Solidàries de Girona, aquest any tornem a proposar-vos que us sumeu i participeu en el Programa que es durà a terme a la ciutat per celebrar aquest Dia Escolar per la No Violència i la Pau (DENIP). Es tracta d'un programa que es porta a terme a la ciutat de Girona i Figueres amb la coordinació i suport de la Coordinadora d'ONGs Solidàries de Girona.

Participar al DENIP implica treballar el concepte de Pau positiva al centre educatiu durant el mes de gener. Als cursos que s’inscriuen a la campanya els oferim, com sempre un taller que us vindrà a dinamitzar un monitor o monitora amb una petita dinàmica-joc i reflexió sobre el concepte de Pau Positiva,així com l’activitat que cada any es fa, segons la campanya.

Aquest curs 2017-2018, hem anomenat a la campanya “Protagonistes per la Pau”, i amb ella volem apropar-nos a la pau a través d’aquelles persones que l’han fet i la fan possible. Persones que han construït la pau, des del seu dia a dia, treballant per fer-la possible i demostrant el seu compromís ferm amb la cultura de pau i els drets humans. humans.

“Protagonistes per la pau” pretén que l’alumnat que participi de la campanya conegui, a través de la cerca d’informació, persones d’arreu del món que des de diferents àmbits de treball tant a nivell internacional com des de les nostres ciutats i barris, al llarg de la seva vida han contribuït en la construcció de la pau i el respecte pels drets humans. Plegats descobrirem aquestes persones anònimes que amb la seva vida construiexen un món més pacífic, treballant per la convivència, la reconciliació i els drets.

En funció dels cursos que s’hagin inscrit, aquest any us demanarem el següent:

P3 a P5:  Treballaran un protagonista de pau, a través d’un conte o un recurs educatiu.

1r i 2n: Treballaran un protagonista de pau a través d’una fitxa que us facilitarem nosaltres i caldrà buscar informació diversa sobre aquest personatge.

3r i 4t: Treballaran dos protagonistes de pau:

  •  Un personatge internacional, a través d’una fitxa que us donarem nosaltres i caldrà buscar  informació diversa sobre aquest personatge que us direm.
  •  I l’altre, serà un personatge local (barri o ciutat) a través d’una fitxa que us donarem nosaltres i caldrà buscar informació diversa sobre aquest personatge que us direm.

Aquest treball no serà lliure, us passarem el noms dels dos personatges nosaltres)

5è i 6è treballaran dos protagonistes de pau:

  •  Un personatge internacional, a través d’una fitxa que us donarem nosaltres i caldrà buscar informació diversa sobre aquest personatge que us direm.
  •  I l’altre, serà un personatge local (barri o ciutat) els alumnes hauran de fer una cerca, ells mateixos, i decidir quin personatge volen treballar. (Aquest treball serà lliure, nosaltres no us donarem cap informació del personatge però us donarem la fitxa a seguir).

Des del Servei de Cooperació de l’Ajuntament de Figueres i des de la Coordinadora d’ONG Solidàries, us acompanyarem en tot moment i atendrem qualsevol dubte que pugui sorgir.

El termini d’inscripció és fins el dia 20 de novembre de 2017.

Un cop inscrits a la campanya ja anireu rebent tota la informació i materials necessaris per a treballar aquest any el DENIP i el concepte de Pau Positiva.

 

Per a més informació:

Persona de contacte: Anna Larrull

(972504225 /655694274 figuerescooperacio@figueres.org)

Servei:  Cooperació

Regidor Delegat: Francesc Cruanyes i Zafra

Coordinadora Servei: Maria Rentero Romero

(627990162 mrentero@figueres.org)

ISSUU

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )