Participació Ciutadana

Consells de districte de Figueres

Consulta pública prèvia a la futura aprovació del Reglament dels consells territorials de Figueres. Termini per fer aportacions fins el 10 de novembre.

Els consells territorials son espais de construcció col·lectiva d’utilitat per intervenir en la presa de decisions, amb l’ampliació de la informació i els punts de vista de què disposa l’equip de govern. Els consells permetran informar, donar resposta i consultar les opinions i demandes ciutadanes que es formulin relacionades amb el territori i amb projectes que s’estiguin duent a terme, decidir actuacions conjuntes i prendre decisions de manera consensuada, tractar temes pròxims amb l’objectiu de construir ciutat i reduir la distància existent entre ajuntament i ciutadania i viceversa. Els consells estaran oberts a la participació de tota la ciutadania. Així, es pretén que reuneixin els diferents sectors socials de cada districte (societat civil organitzada i no organitzada) per ser el màxim de representatius possible.

El procés deliberatiu per a la definició exhaustiva i implementació inicial d'una estructura de consells de districte a Figueres està subvencionat per la Diputació de Girona en el marc de les subvencions per a polítiques de foment de la participació ciutadana (convocatòria 2020).

El dilluns 26 d’abril de 2021 s'ha dut a terme la sessió participativa de presentació dels consells de districte de Figueres a l’Auditori dels Caputxins (Rec Arnau, 8). Ha estat una trobada oberta a tota la ciutadania. La trobada també s'ha pogut seguir en directe a través del canal de YouTube de l'Ajuntament de Figueres. A l'apartat "Vídeos" es pot veure aquesta sessió de presentació. La presentació utilitzada durant la sessió de presentació, la proposta de reglament dels consells territorials i el plànol dels districtes de participació ciutadana es poden consultar a l'apartat "Descàrregues".

El dilluns 17 de maig s'ha dut a terme la primera sessió de la prova pilot dels consells de districte al Districte 5 de Figueres. La trobada s'ha fet a l'Escola Maria Àngels Anglada. El Districte 5 inclou les seccions censals Riumors, Rocabertí, Correus, Creu de la Mà i Rally Sud.

El dilluns 31 de maig s'ha celebrat la primera sessió de la prova pilot dels consells de districte al Districte 2 de Figueres. La trobada ha estat a l'Escola Parc de les Aigües. El Districte 2 inclou les seccions censals Horta Capallera, Port Lligat, Barceloneta / Caputxins, Cendrassos / Costa Brava i Eixample.

El divendres 16 de juliol s'ha dut a terme la sessió de retorn del consell del Districte 5. S'ha donat resposta a les propostes recollides el dia 17 de maig. Totes les propostes han estat valorades tècnica i políticament. La trobada s'ha fet a l'Escola Maria Àngels Anglada.

El dilluns 20 de setembre s'ha celebrat la sessió de retorn del consell del Districte 2. S'ha donat resposta a les propostes recollides el dia 31 de maig. Totes les propostes han estat valorades tècnica i políticament. La trobada s'ha fet a l'Escola Parc de les Aigües.

A "Descàrregues" s'hi poden consultar els reculls de les sessions de la prova pilot dels consells de districte 2 i 5, que inclouen les necessitats detectades pels participants, les propostes de millora corresponents i la valoració politicotècnica que se n'ha fet. A "Vídeos" es pot veure un resum del procés participatiu.  

Ben aviat s'anunciaran els propers passos que se seguiran en relació amb la implantació dels consells de districte.

Si tens alguna consulta referent a aquest procés participatiu en concret o a l'àmbit de la participació ciutadana al municipi, ens la pots fer arribar mitjançant un correu electrònic a l'adreça participa@figueres.org

 

Vídeos

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )