• Home/
  • Ajuntament/
  • Guàrdia Urbana - Protecció Civil/
  • La Guàrdia Urbana de Figueres i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya recuperen 9 dels 11 habitatges ocupats a la plaça Joan Tutau

Guàrdia Urbana - Protecció Civil

La Guàrdia Urbana de Figueres i l’Agència de l’Habitatge de Catalunya recuperen 9 dels 11 habitatges ocupats a la plaça Joan Tutau

Notícia 01/12/2017

Des del mes d’abril s'han realitzat diverses actuacions preventives de blindatge de quadres de subministraments, controls regulars de Guàrdia Urbana, i instal•lació de portes anti-ocupació en habitatges buits.

L'Ajuntament de Figueres en coordinació amb el Servei Territorial a Girona de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, ha realitzat un seguit d'actuacions que han permès recuperar gran part dels habitatges de protecció oficial que s'havien ocupat de manera il·lícita als blocs 2 i 3 a la Plaça Joan Tutau de Figueres on hi ha un total de 25 habitatges. 

La Guàrdia Urbana va arribar a comptabilitzar fins a 11 habitatges ocupats, i des de l'Ajuntament es va sol·licitar la col·laboració de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, propietària dels immobles, per realitzar un seguit d'actuacions preventives, com són el blindatge de quadres de subministraments per evitar defraudacions i la col·locació de portes anti-ocupació.

Des del mes d'abril que es van iniciar aquestes actuacions preventives acompanyades de controls regulars de la Guàrdia Urbana i la col·laboració veïnal alertant amb rapidesa de possibles ocupacions, s'ha aconseguit recuperar 9 dels 11 habitatges ocupats restant-ne només 2, que amb els procediments judicials que hi ha endegats s'espera que pròximament es tingui la capacitat de gestió de la totalitat dels habitatges que es dedicaran a lloguer social.

El regidor de Seguretat, Quim Felip, destaca la feina realitzada per part de Guàrdia Urbana amb els problemes de convivència veïnal que provocaven aquestes ocupacions il·legals que requerien actuacions constants. Quim Felip, espera que ben aviat es recuperi el 100% dels habitatges ocupats, i assegura que des de Guàrdia Urbana continuaran realitzant controls regulars per garantir la seguretat i la convivència en aquests blocs.

Imatges

Newsletter


Subscriu-te al nostre newsletter.

Array ( [type] => 8 [message] => Undefined index: newsletter [file] => /usr/home/figueres.cat/web/inc.newsletter.php [line] => 104 )