Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquest dissabte 30 de març han començat les visites que l'Ajuntament de Figueres ha programat per visitar una part inèdita de l'església del convent dels Caputxins, abans

L'objectiu és veure l’estructura de l’església, la qual quedarà al descobert només durant dos mesos, entre els mesos d'abril i maig. Precisament, és el període de temps entre la finalització de la primera fase de les obres i el començament de la segona. 

Amb aquesta iniciativa -semblant a la que el 2011 va permetre fer visites guiades a la Riera Galligans per sota la Rambla i amb un gran èxit de participació- el Govern municipal vol que els figuerencs i figuerenques puguin conèixer aquesta part oculta de la ciutat. 

Programa de visites
Les visites, amb guia especialitzat, han començat aquest 30 de març i es repetiran tots els dissabtes d'abril (6, 13, 20 i 27) i acabaran el 4 de maig, en plena celebració de les Fires i Festes de la Santa Creu. Els interessats en apuntar-se cal que s'adrecin a l'Oficina de Turisme de Figueres (plaça del Sol) a través del 972 503155 o turisme@figueres.org. Les visites seran de 10 a 13 h i de 15 a 17 h, es faran en grups de màxim 15 persones i la seva durada serà de 45 minuts, aproximadament.

Les obres
Recordar que la primera part dels treballs, a part de la millora evident de tota la façana que dóna al carrer Rec Arnau, ha permès la consolidació estructural de l’espai; la construcció d’una nova coberta; de nous tancaments; i, finalment, la realització de les pre-instal·lacions. Unes obres que s’han executat per 1.252.000 euros.

La segona fase, que hauria de començar a finals de maig, té un pressupost d’1.356.000 euros, quantitat que amb tota seguretat serà inferior per les baixes que ofereixen les empreses. Els treballs serviran per enllestir la conversió de l’espai en un auditori d’última generació amb capacitat per a 300 espectadors.