Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Es preveu que a principis de Febrer hagin acabat, i al llarg del 2022 començarà la segona fase de les obres

Visita a les obres de millora del Museu de l'Empordà que suposaran la millora de l'entrada i l'auditori.

Es preveu que a principis de Febrer hagin acabat, i al llarg del 2022 començarà la segona fase de les obres

Avui s'ha fet una visita a les obres de reforma del Museu de l'Empordà amb l'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, el vicealcalde Pere Casellas, el regidor de cultura Alfons Martínez i el director del Museu de l'Empordà, Eduard Bech, a més dels arquitectes responsables de l'obra.

En aquesta primera fase les obres consisteixen en millorar l'accessibilitat a l'edifici, eliminant els dos trams d'escala que fins ara donaven accés a l'espai de recepció. D'aquesta manera s'habilitarà un espai de benvinguda més ampli, anivellat a l'altura del carrer, que donarà lloc a un hall amb biblioteca i botiga.

 

Paral·lelament es recuperarà l'espai soterrani amb l'auditori del Museu, que fins ara estava tancat al públic per incompliment de la normativa actual antiincendis.  Aquest espai s'habilitarà l'auditori amb capacitat d'unes 50 persones i una zona de descans pels visitants.

 

L'alcaldessa de Figueres, Agnès Lladó, ha destacat que "Una de les iniciatives més importants per l'Ajuntament de Figueres és crear un vincle entre la cultura i el turisme de la ciutat, potenciar el Museu de l'Empordà amb aquestes reformes és un pas clau per aquesta sinergia".

 

El regidor de cultura, Alfons Martínez, ha explicat que " En l'any del 75è aniversari, cal accelerar la reforma del Museu de l'Empordà del s.XXI, que a més d'excel·lir en el contingut estigui a l'alçada també en el continent, l'edifici. I aquestes obres garanteixen que hi estiguin"