Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Prop de 750 alumnes han participat en els cursos de català que s'han fet a Figueres durant el curs 2015 – 2016 en el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Uns 750 alumnes participen en els cursos del Consorci per a la Normalització Lingüística a Figueres.

Un 60% dels aprenents són nouvinguts i han fet cursos de nivell bàsic (nivell A bàsic), mentre que la resta, un 40%, han seguit cursos elementals (nivell A elemental), intermedis (nivell B), de suficiència (nivell C) i superior (nivell D).

Pel que fa al programa Voluntariat per la llengua, enguany hi ha hagut setanta parelles que s'han trobat periòdicament per conversar en català i un centenar de persones han participat en els tallers de conversa a les escoles Salvador Dalí, Parc de les Aigües, Sant Pau i Anicet de Pagès. D'aquesta manera, doncs, l’Oficina de Català de Figueres es consolida com una eina d’integració dels nouvinguts.

Ahir va tenir lloc l’acte de cloenda del curs a l’Auditori Caputxins de Figueres, el qual va ser amenitzat per Marcel Marimon amb La Portàtil.FM. La festa va comptar amb l’assistència del regidor de Cultura, Alfons Martínez, que va participar de la música i del tast dels menjars del món amb els alumnes.

El regidor destaca la feina de l'equip de l'Oficina de Català a Figueres, la qual considera imprescindible “no només en tot el relatiu a ensenyar la llengua catalana, sinó que va més enllà en matèria de cohesió social i contribueix a mostrar amb naturalitat la cultura i el tarannà del nostre país”.