Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Figueres ha viscut aquest cap de setmana diferents actes per celebrar la Diada Nacional de Catalunya. Aquest matí, representants dels partits polítics i de diferents entitats socials i culturals de la ci...

Durant l’ofrena floral, que ha comptat amb la participació d’una vintena d’entitats i partits, l’alcalde de Figueres, Santi Vila, ha recordat que el país viu una Diada Nacional marcada pel desengany, però al mateix temps ha volgut posar de manifest la confiança en les possibilitats de Catalunya. Vila ha recordat les paraules de l’ex president Jordi Pujol que, mesos enrere i davant les diferents sentències en contra de l’Estatut, obliguen al país a triar entre ser residuals o independents.

L’alcalde ha acabat la seva intervenció deixant un missatge de confiança en les possibilitats del país i fent una crida al compromís i a la responsabilitat cívica per superar aquest context de dificultat que viu Catalunya.

Conferència institucional

El primer dels actes institucionals per celebrar la diada va tenir lloc ahir, al vespre, al Saló de Sessions de l’Ajuntament amb una conferència a càrrec de Jordi Montaña. El rector de la Universitat de Vic, i expert en màrqueting, va fer un repàs al valor de la marca Empordà i a la presència d’aquest arreu del país i del món.

Els actes a l’entorn de la Diada acabaran aquest diumenge al vespre amb una audició de sardanes a la plaça de l’Ajuntament.