Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

‘L’Avar’ amb Joan Pera i les companyies Kulunka Teatro i Atalaya TNT passaran per l’escenari del Teatre Municipal el Jardí. En total, la programació recull una trentena de propostes escèniques de teatre, música, dansa i infantils.

Una trentena de propostes en la temporada escènica de tardor de Figueres.

L'Ajuntament de Figueres ha presentat aquest matí la temporada escènica de tardor 2016, que comença a finals d'aquest mes de setembre i s'allarga fins a finals d’any, tancant com ja és habitual amb els Pastorets.

Un cop més, les propostes teatrals de l'Ajuntament es categoritzen en espectacles excel·lent, al Teatre Municipal el Jardí, i espectacles estrella, a la Sala La Cate. Al Teatre es podran veure obres com L'Avar amb Joan Pera, Chefs de la companyia Yllana o Solitudes de la companyia Kulunka Teatro i Marat/Sade de Atalaya TNT, dues companyies que ja van passar per Figueres la tardor del 2014 amb André y Dorine (Kulunka) i Madre Coraje (Atalaya).

La Sala La Cate acollirà tres espectacles estrella: Dona no reeducable, un monòleg interpretat per Míriam Iscla, El llarg dinar de Nadal, de la companyia Ruta 40 i Una vida al teatre, amb Enric Majó i Dafnis Balduz. En aquest espai també es podran veure tres propostes de teatre amateur i la temporada infantil de l'Ajuntament i l'entitat La Cate, entre d'altres.

Un dels espais que pren més protagonisme aquesta temporada és l'Auditori Caputxins que, a banda de les propostes musicals de Joventuts Musicals de Figueres, també serà l’escenari d'un monòleg teatral, La idea d'Europa, dirigit i interpretat per Òscar Intente, i de la principal novetat d'aquesta temporada, el I Cicle de Cançó d'Autor de Figueres. El Cicle recull un total de cinc concerts repartits en tres dies que portaran la música de Feliu Ventura i Xavi Sarrià, Jabier Muguruza, Bikimel, Judit Neddermann i Cris Juanico a la ciutat.

L’Ajuntament manté la política de preus populars amb un cost de 12 € els espectacles excel·lent i de 10 € els estrella. Així mateix, també se segueix mantenint l'oferta d'un paquet d'un espectacle excel·lent i d’un estrella per només 18 €, estalviant 4 € a l'espectador.

L’alcaldessa de Figueres, Marta Felip, ha destacat que amb aquests preus el que es pretén és que “ningú pugui quedar fora de la possibilitat d’anar al teatre. A banda del preu, també busquem fer polítiques de conscienciació i foment del teatre, com per exemple amb activitats educatives des de l’àrea d’Educació, amb l’objectiu d’aconseguir crear una cultura ciutadana”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura Alfons Martínez ha destacat la incorporació del I Cicle de Cançó d’Autor de Figueres, el qual “és un nou producte amb un format més petit i íntim que s’ajusta molt bé a les característiques de l’Auditori Caputxins. Creiem que és una fórmula que pot funcionar i que faltava dins de la programació”.

Aquest dimecres 14 de setembre, a 2/4 de 8 del vespre a l’Auditori Caputxins, es presentarà la temporada escènica, juntament amb la resta de programacions culturals municipals de Figueres, en un acte obert a tothom. L’endemà, dijous 15 de setembre, començarà la venda d’entrades, de 19 a 21 hores a la taquilla del Teatre i a partir de les 19.30 hores per internet a la pàgina web www.figueresaescena.com.