Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les projeccions tindran lloc a La Cate els dies 17, 18 i 19 de maig a les 21h

Una selecció de les pel•lícules del festival de cinema d’autor de Barcelona, D’A Film Festival, arriba a Figueres de la mà del Cineclub Diòptria.

El Cineclub Diòptria fa un pas més en la seva voluntat de fer arribar el cinema d’autor a Figueres esdevenint subseu del D'A Film Festival de Barcelona. Així, els dies 17, 18 i 19 de maig els espectadors de l’Alt Empordà podran gaudir de “Hermia & Helena” de Matías Piñeiro (Argentina), “Nocturama” de Bertrand Bonello (França) i “Harmonium” de Koji Fukada (Japó), tres films que han estat presentats de manera recent en diversos festivals internacionals de cinema i que seran projectats a La Cate (21 h) en el marc del Tour D’A, una proposta que permet que, per segon any consecutiu, una selecció de pel·lícules del D'A Film Festival es pugui veure en poblacions catalanes com Vilafranca, Vic, Berga, El Prat de Llobregat, Igualada, Sitges, Sabadell i Manresa, essent Figueres l’única ciutat de fora de les comarques de Barcelona que acull aquesta iniciativa.

 

Dimecres, 17 de maig, 21 h - La Cate

Hermia & Helena

Direcció i guió: Matías Piñeiro | Argentina, EUA, 2016

Amb Agustina Muñoz, Maria Villar, Mati Diop, Julian Larquier

Piñeiro trasllada als carrers de Nova York el seu univers carregat de referències shakespearianes per seguir reflexionant sobre l’amor, la vida bohèmia i l’art.

Dijous 18 de maig, 21 h - La Cate
Nocturama

Direcció i guió: Bertrand Bonello | França, 2016

Amb Finnegan Oldfield, Vincent Rottiers, Hamza Meziani, Manal Issa

Un thriller totalment radical que narra les peripècies d'una banda de joves parisencs que perpetren una cadena d'atemptats sense que en coneguem els motius. Bonello (protagonista de la retrospectiva del D'A 2015) obre incògnites i es nega a explicar allò que és inexplicable.

Divendres 19 de maig, 21 h - La Cate
Harmonium

Direcció i guió: Koji Fukada | Japó, 2016

Amb Mariko Tsutsui, Tadanobu Asano, Kanji Furutachi

Un home que aparentment té una vida feliç i una família perfecta es retroba amb un vell amic. Això serà el detonant que canviarà les coses i desencadenarà una tensió  que anirà en augment.

Premi del juratUn certain regard de Canes 2016

El D'A Film Festival de Barcelona, que se celebra del 27 d'abril al 7 de maig a la ciutat de Barcelona, arriba a la setena edició consolidant la seva aposta pel millor cinema del moment i acostant al públic el millor de les cinematografies contemporànies, des dels films més destacats de l'any i obres imprescindibles que han triomfat als festivals internacionals, a les millors òperes primes o una important presència del cinema espanyol més recent. El D'A 2017 presenta un total de 74 llargmetratges i 14 curtmetratges, 21 dels quals són obres de directors debutants, que sumen més de 30 premis internacionals, repartits en més de cent sessions, amb 30 directors convidats, 14 estrenes a Espanya, 57 estrenes catalanes i tres estrenes absolutes.