Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aquesta temporada, a causa de les obres de reforma al Teatre Municipal el Jardí, els espectacles es concentraran a La Cate i a l’Auditori Caputxins.

Una cinquantena de propostes per a la temporada escènica de gener-juny a Figueres.

La programació teatral manté la línia d’espectacles estrella a La Cate, d'entre els quals destaquen Fairfly, escrita per Joan Yago, una comèdia de la companyia La Calòrica dirigida per Israel Solà que ha estat reconeguda als premis Butaca com a millor obra de petit format i com a millor text teatral; Federico García, dirigida per Pep Tosar a partir de textos de Federico García Lorca; La broma final, de Jordi Casanovas, dirigida per Marc Angelet i protagonitzada per la coneguda actriu Anna Sahun, Ernest Villegas i Òscar Muñoz; El metge de Lampedusa, dirigida per Miquel Gorriz a partir del llibre Llàgrimes de Sal interpretada per Xicu Masó; Claudia, de la companyia La Conquesta del Pol Sud interpretada per la mateixa protagonista dels fets; Paraules encadenades de Jordi Galceran, dirigida per Sergi Belbel; Cabareta, de Maria Molins i Bárbara Granados, dirigida per Joan Maria Segura; o Snorkel d'Albert Boronat, de la companyia La Virgueria i dirigida per Aleix Fauró, amb la interpretació de la figuerenca Marina Fita.

A banda de teatre, la programació escènica de primavera 2018 també inclou altres gèneres com la música, la dansa o la màgia. Pel que fa a la música, Joventuts Musicals de Figueres ha programat diverses propostes musicals variades amb música clàssica - acollirà el concert de la reconeguda pianista gironina Maria Canyigueral, o del pianista manresà Roger Illa, especialitzat en en instruments de teclat històric – jazz - amb Liceu's Supersax project, una proposta de la formació barcelonina SuperSax, sorgida a les aules del Conservatori del Liceu, o amb la XXIV edició del festival de Jazz de Figueres -, flamenc, cançó d'autor o música tradicional catalana, amb el grup local Criatures.

Pel que fa a la dansa, amb el suport d'Agitart, a finals de maig es podrà veure la proposta InTarsi, de la companyia de circ Eia, que abans passarà pel Mercat de les Flors. La ciutat també acollirà el projecte educatiu Tots Dansen, organitzat per la Xarxa Transversal i el Mercat de les Flors, coordinat a Figueres per Agitart, que té com a objectiu apropar el llenguatge del moviment i la dansa contemporània al públic jove.

A la programació infantil, destaca l'espectacle Més que màgia del l'il·lusionista Mag Stigman, que omplirà de màgia, coreografies i malabars la Sala La Cate;  el nou espectacle de La Bleda, Superbleda; o Encantades, de Tona Puig i Meritxell Yanes, entre d'altres.  A la temporada familiar, com és habitual, també trobem els espectacles organitzats per La Cate (Cicle de Putxinel·lis i Cicle de Cinema Infantil en Català) i les Hores del conte a la Biblioteca Fages de Climent. Així mateix, l'entitat La Cate ha programat propostes escèniques per a públic adult com l'espectacle Maleïdes les guerres, en record de la caiguda de Figueres en mans de les tropes franquistes el febrer de 1939 o un espectacle sobre Puig i Cadafalch.

Aquesta propera temporada les companyies locals també hi seran presents començant el febrer amb Zanni Teatre, que porta a escena Un dios salvaje de Yasmina Reza, la mateixa autora d'Art, i seguirà amb dues propostes de Taller de Teatre. Primer amb una proposta creada a partir de textos de Josep Palau i Fabre, dirigida per Magda Bosch, i després l'obra M'esperaràs? de Carles Alberola, dirigida per Jaume Alsina. A banda de totes aquestes propostes, a la temporada tampoc faltaran els tradicionals concerts de fires de la coral i els professors del Casino Menestral Figuerenc, la Coral Polifònica o la Jove Orquestra de Figueres.

L'Ajuntament de Figueres manté la política de preus, i incorpora, com a novetat, el pack estrella: tres espectacles estrella (cadascun dels quals tenen un preu únic 12 €) per 30 €, que suposa un estalvi de 6 €.

El dijous 14 de desembre s'inicia la venda d'entrades anticipades a la taquilla del Teatre Municipal el Jardí, de 19 a 21 h, i a la pàgina web www.figueresaescena.com a partir de les 19.30 h.